Боклуци, боклуци и пак боклуци - те са сред нас,

...
Боклуци, боклуци и пак боклуци - те са сред нас,
Коментари Харесай

Това страхотно място в Търново се превръща в сметище СНИМКИ

Боклуци, отпадъци и отново отпадъци - те са измежду нас, ние можем обаче да ограничим разпространяването им, като ги изхвърляме на верните места.

" Люлката на любовта " се намира на скалния венец на Гарга хълм, околност край Велико Търново, само на към 1,5 км от центъра. " Гарга хълм " и " Люлката на любовта " са отлично място за уикенд разходка. Преходът е къс, минава се пешком за към 30-тина минути.

И очевидно доста обич се прави на тази люлка... или към нея, защото Влади Ванков е посетил въпросното място и е останал отчаян от гледката - около люлката е заварил две купчини с отпадък (вижте снимките), плюс доста разхвърляни на всички места мокри къпрички, сещате се от какво.

Също по този начин на двете пътеки, които водят натам, от към Трапезица и тази от към Арбанаси, са били нахвърляни доста бутилки, кенчета, салфетки, опаковки и други.



Отиваш за хубавата панорама - заварваш три чувала отпадък + мокри кърпи на всички места.

" Време е чистачът/чистачката на това място да иде да събере боклуците около своето създание ", написа Ванков в обществената мрежа Facebook.

Влади Ванков насочи няколко въпроса към индивида, направил " Люлката на любовта ": 

" Първо, по кое време ще иде да изнесе чувалите с боклуци, които събрахме от неговата ``забележителност``? Второ - какъв е замисълът на тази забележителност и не позволява ли, че е несъответствуваща за локалните, заради липса на обикновено образование и надлежно следствията за красивата околност. Видях едни полуразкъсани чували завързани за дърветата, които са сякаш в услуга, само че основават още по-грозна панорама на фона на разхвърляните на всички места шишета, опаковки, кутии от цигари. За мен тези завързани за дърветата чували са си чиста покана да си изхвърлиш боклука там ".

Предлагаме Ви да прочетете и останала част от обявата му в мрежата:

" Когато дойдат туристи от други градове, познайте какво заварват на люлката и какво си мислят за локалните ВЕЛИКИ търновци? Не желая да се върша на огромния екскурзиант, само че обикаляме тези пътеки от над 10 години и ги познавам по-добре от локалните, които за тези всичките години не ги видях един път, камо ли на това място. Добре, че беше ковидът, да ви забранят да излизате, с цел да хванете гората и да тръгнете по множеството екопътеки около града. Добре, че е Калинбата да ви поведе по явно многото красиви места, които заобикалят родното ви място, само че не ви притеглят другояче. И най-сетне, добре, че е тази люлка, с цел да видите, че до града ви има красиви скали с панорама. Винаги съм се чудел, къде се разхождат локалните хора, когато не вървят с колата до Царевец и назад?

Боклукът ще продължава да се натрупа към люлката и още човешки отпадък ще издрапе по пътеката. КОЙ ще чисти след тези българи отишли за едно селфи, бързо е...е или да си изхвърлят боклуците горе? Млади хора за какво вършиме по този начин? По вашата логичност би трябвало да викнем боклукджииския камион и да засипе всичко с боклуци и по този начин на всички места.

Знаете ли кой етнос в България прави като вас - хвърля където му падне и надлежно там където живее е бунище на всички места? Не плюйте тези етноси, тъй като вие сте дори по-зле, тъй като всичко ви се обезпечава, само че нямате обикновена просвета. ВИЕ индийци ли сте, роми ли сте или БЪЛГАРИ??? Не чакам отговори, тъй като както изхвърлянето на боклука, където би трябвало, по този начин и вярното писане са ви проблем. "



" РОДИТЕЛИ, говорете с децата си. Масово тинейджърите във В.Търново си изхвърлят боклука където им падне и за жалост, започнаха да вървят и измежду природата, поради такива псевдо забележителности. Не поради самата природа, чистия въздух, разходката или нещо друго, то се ВИЖДА. За вас ``Люлката на любовта`` е забележителност, за вашите деца е просто огромно кошче за отпадък - нищо повече и виновността е ВАША.

УЧИТЕЛИ, говорете с учениците си. Ако вие не ги научите на тези обикновени привички, което явно родителите им са пропуснали да създадат, няма кой различен и няма по кое време по друго време. Утре тези младежи ще са новите българи и от Върховен административен съд зависи да не станем като в Индия, не че съвсем не сме го постигнали. Ако ПОНЕ това не можете да ги научите, всичко останало е неефикасно и вие не сте никакви учители, а лапачи. Виждам, че сте такива, другояче нямаше да е кочина около учебните заведения ви, основана от ВАШИТЕ ученици.

Очаквам официален отговор на създателя на люлката, знаем че сте в групата. Ако би трябвало ще оказваме помощ с каквото може, само че според мен тази люлка е ГРЕШКА. Но дано народът каже по този начин ли е, не е ли по този начин.

Българи, най-малко вие пазете България чиста! ".



Снимки: Влади Ванков
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР