Божидар Симеонов е най-добър пивот на Европейския шампионат по хандбал

...
Божидар Симеонов е най-добър пивот на Европейския шампионат по хандбал
Коментари Харесай

Божидар Симеонов е най-добър пивот на Европейския шампионат по хандбал във Варна

Божидар Симеонов е най-хубав пивот на Европейския шампионат по хандбал във Варна

Българският пивот Божидар Симеонов беше определен за №1 на своя пост на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна. Нашият играч означи 27 гола по време на шампионата.

Членът на Изпълнителния комитет на Европейската хандбална федерация Марта Вон още веднъж поздрави уредниците за съвършено извършения шампионат и благодари за гостоприемството.

Тя връчи почетни плакети на българския Организационен комитет в лицето на ръководителя Росен Добрев, Теодор Илиев, Георги Дойчинов, Кристина Блажева, Маргарита Апостолова и Данчо Илиев.

Президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев също изрече признателност към всички, които помогнаха за организацията на шампионата – Община Варна, Министерство на младежта и спорта, Двореца на културата и спорта, хората от неговия екип, треньори, играчи, доброволци, публични лица и Европейската хандбална федерация.

На формалното награждаване на призьорите участваха още Кристиян Димитров – шеф на дирекция „ Спорт “ в Община Варна и Минко Христов – шеф на Двореца на културата и спорта.

Отбор на звездите:

Най-добър вратар – Еван де Ланге (Нидерландия)

Ляво крило – Бенедикт Рудишер – (Австрия)

Ляв гард – Лукаш Морковски (Чехия)

Разпределител – Томас Хутепен (Нидерландия)

Пивот – Божидар Симеонов (България)

Десен гард – Якоб Румиян (Чехия)

Дясно крило – Франко Ластро (Австрия)

Голмайстор - Николоз Каландадзе (Грузия) – 76 гола

Най-добър бранител – Матей Хавран (Чехия)

Най-полезен състезател - Николоз Каландадзе (Грузия)

Чехия завоюва купата на Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна след победа на финала над Австрия с 32:26. Бронзовите медали от шампионата отидоха при Нидерландия. България приключи на 8-о място.

Както е известно, за пръв път в историята един град е хазаин и на двата Европейския шампионати за младежи до 20 години и това е Варна. Вторият шампионат в Двореца на културата и спорта е от 16 до 24 юли, като в него вземат участие тимовете на Израел, Литва, Гърция, Люксембург, Англия, Република Северна Македония, Швейцария, Румъния, Украйна и Косово.

Входът за Европейските шампионати е свободен. Всички срещи се предават непосредствено в ефира на B1B.BOX.

Пълната информация за шампионатите ще откриете на
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР