Боинг“ с рекордни продажби в цялата си историяПродажбите на американската

...
Боинг“ с рекордни продажби в цялата си историяПродажбите на американската
Коментари Харесай

„Боинг“ с рекордни продажби в цялата си история

„ Боинг “ с рекордни продажби в цялата си история
Продажбите на американската самолетостроителна корпорация „ Боинг “ доближиха през миналата година рекордните 101,1 милиарда $. Това се споделя в оповестения неин доклад.

Продажбите на колоса са се нараснали с 8% спрямо миналата 2017 година Чистата облага за 2018 година възлиза на към 10,5 милиарда $, което съставлява растеж от 24%. Агенция „ Блумбърг “ акцентира, че за пръв път в историята продажбите на „ Боинг “ са минали границата от 100 милиарда $.

Приключилото четвърто тримесечие също е било много печелившо за компанията. Продажбите за този интервал са достигнали 28,3 милиарда $, което е растеж от 14%. Печалбата за последните три месеца на 2018 година възлиза на 3,4 милиарда $, което също е покачване с 3%.

Корпорацията показа своята финансова прогноза за 2019 година, съгласно която продажбите за този интервал ще набъбнат до 110 милиарда $, а облагата – до 20,1 $ за акция, което надвишава упованията на анализаторите. Специалистите на организация „ Блумбърг “ предвидиха, че облагата на компанията може да бъде не повече от 18,4 $ на акция.

„ Боинг “ също по този начин усили прогнозата си за доставките на пътнически самолети през идната година до към 905 авиолайнера. През предходната година тя е доставила 806 пътнически самолета, което беше връх. Инвеститорите позитивно реагираха на финансовите резултати на „ Боинг “. Акциите на корпорацията на американските тържища набъбнаха с 6,5% до 388,5 $ след оповестяването на данните от доклада.

„ Боинг “ е учредена през 1916 година, централата на корпорацията е в Чикаго. Тя е един от най-големите производители в света на авиационна, галактическа и военна техника. Нейната продукция се продава в над 150 страни по света. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР