Боинг призна, че трябва да коригира недостатъците в софтуера на

...
Боинг призна, че трябва да коригира недостатъците в софтуера на
Коментари Харесай

Боинг призна за проблем в софтуера на симулатора на 737 MAX

Боинг призна, че би трябвало да поправя минусите в софтуера на тренажора за 737 MAX, употребен за образование на водачи, след двете смъртоносни произшествия, умъртвили 346 души, оповестява Агенция Франс Прес.
" Боинг “ е направил корекции в софтуера на симулатора 737 MAX и е дал спомагателна информация на операторите на тези устройства, с цел да се подсигурява, че образованието на симулатора е съответно за другите условия на полет ", се споделя в изказване на компанията.
Компанията не е показала по кое време за първи път е схванала за казуса и дали е уведомила регулаторните органи за него.
Изявление е първия път, в който Боинг признава, че има минус в дизайна на софтуера, обвързван със 737 MAX, чийто програмен продукт се счита, че е отговорен за нещастието със самолета на Ethiopian Airlines.
Според Боинг, софтуерът на полетния симулатор не е в положение да възпроизведе избраните условия за полет, сходни на тези по време на злополуката на Ethiopian Airlines през март или злополуката на Lion Air през октомври.
Боинг работи в тясно съдействие с производителите на устройства и регулаторите във връзка с тези промени и усъвършенствания, с цел да подсигурява, че образованието на водачите не е нарушено ", написа в изказването.
Southwest Airlines, главен клиент на 737 MAX с 34 от самолета, съобщи пред Агенция Франс Прес, че чака да получи първия симулатор " по-късно тази година ".
Полетите с тези самолети бяха спрени по целия свят, очаквайки утвърждение от американски и интернационалните регулатори, преди да могат да се върнат в употреба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР