Богослужението обаче не бе извършено от Патриарх Неофит, който не

...
Богослужението обаче не бе извършено от Патриарх Неофит, който не
Коментари Харесай

Молитвата за Цветница премина без Патриарх Неофит

Богослужението обаче не бе осъществено от Патриарх Неофит, който не присъстваше в храма. Води го Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний. След като прочете евангелския фрагмент, който споделя за тържественото влизане на Господа в Йерусалим, Антоний изчете и послание от Патриарха, в което се споделя:

" В този ден на особена наслада, само че и на дълбока горест и печал, заради идните Христови премеждия, светата Църква настоятелно ни приканва да се уподобим на децата, които с чисти сърца и неподправена наслада приветстваха Господа, влизащ в Светия град, смирено възседнал осле, както и на всички тези йерусалимци, които в порива на своята религия, вяра и обич постилаха пред Него облеклата си и хвърляха в нозете Му палмови клончета, и в насладата си възгласяха: " осанна Сину Давидову! Благословен Идещият в име Господне! Осанна във висините! ".

Патриарх Неофит не се е появявал обществено към този момент съвсем месец. На 15 април, във връзка появили се информации за влошено здравословно положение, от Светия Синод излязоха с публично събщение: "...известяваме, че Светейшият патриарх, както всеки човек на неговата възраст, измъчен от хронични болести, които от време на време се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична конюнктура, заради което, той постъпи за годишни проучвания и лекуване в болница. При постъпване в болничното заведение, на всеки пациент, както и на Негово Светейшество, също бе осъществен наложителен PCR тест за COVID-19, който подчертаваме, че е негативен! "

На днешното тържествено свещенодействие в " Св.Александър Невски " се събраха доста миряни, измежду които някогашният министър председател Симеон Сакскобурготски, съветската посланичка Елеонора Митрофанова и водачът на партия АБВ Румен Петков.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР