Богатството на най-крупните бизнесмени в Русия се е увеличило със

...
Богатството на най-крупните бизнесмени в Русия се е увеличило със
Коментари Харесай

Най-богагите руснаци спечелиха 8 млрд. долара само за 1 месец

Богатството на най-крупните предприемачи в Русия се е нараснало със 7,953 милиарда долара от началото на 2024 година, съгласно показателя на милиардерите на аг. Bloomberg, който се пресмята въз основа на цената на акциите на фирмите.

От началото на годината главният акционер на Северстал Алексей Мордашов е спечелил 2,14 милиарда $, като благосъстоянието му възлиза на 23 милиарда $. Стойността на паричните му вложения се основава на разбор на дивиденти, вътрешни транзакции, налози и пазарни знаци.

Състоянието на ръководителя на борда на шефовете на NLMK Владимир Лисин се усили с 1,35 милиарда $ до 25,3 милиарда $ (стойността на паричните вложения и персоналните активи на милиардера се основава частично на разбор на дивиденти, вътрешни транзакции и пазарни индикатори).

В същото време създателят на Лукойл Вагит Алекперов завоюва 838 млн., а положението му е 25,5 милиарда $. 

Най-голяма загуба претърпя акционерът на производителя на природен газ Novatek Генадий Тимченко, благосъстоянието му понижа с 248 млн. USD до 13,9 милиарда USD. Стойността на парите му се базира на разбор на дивиденти, вътрешни транзакции, налози и пазарни индикатори.

От март 2012 година организацията разгласява Bloomberg Billionaires Index, който включва информация за благосъстоянието на 500-те най-богати хора на планетата.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР