Богатството на Майкъл Джордан от 3 милиарда долара му спечели

...
Богатството на Майкъл Джордан от 3 милиарда долара му спечели
Коментари Харесай

Майкъл Джордан, който сега притежава 3 милиарда долара, се нарежда сред 400-те най-богати души на Forbes

Богатството на Майкъл Джордан от 3 милиарда $ му завоюва място измежду 400-те на Forbes, отбелязвайки първия път, когато професионален състезател се причислява към редиците на най-богатите американци, съгласно списание Forbes.

Джордан, който е милиардер от 2014 година, катапултира в листата на Forbes 400 тази година след продажбата на Шарлът Хорнетс през август за 3 милиарда $. Бившият професионален баскетболист беше мажоритарен притежател на тима от 2010 година, когато купи франчайза за 275 милиона $.

Списъкът Forbes 400 е нарицателно за американския хайлайф, претендирайки за хора като изпълнителния шеф на Tesla Илон Мъск (не.. 1 в листата с чисто положение от $251 милиарда) и създателят на Amazon.com Джеф Безос (№2 с благосъстояние от $161 милиарда.) Джордан едвам съумя да се класира, като Forbes отбелязва, че едно лице се нуждае от $2,9 милиарда, с цел да бъде включено измежду редиците на най-богатите хора в нацията тази година.

60-годишният Джордан е един от единствено тримата професионални спортисти, които са натрупали благосъстояние, оценено на над 1 милиард $, дружно с ЛеБрон Джеймс и Тайгър Уудс, сподели Forbes.

Колко коства Майкъл Джордан?

Джордан коства 3 милиарда $, което го слага под номер 379 в листата 400 на Forbes.

Богатството му го свързва с хора като Мег Уитман, някогашен основен изпълнителен шеф на eBay, и магната за недвижими парцели Джери Спейер, като и двамата са измежду няколкото души в листата, които също имат 3 милиарда $, сподели Forbes.

Кои са най-големите активи на Майкъл Джордан?

Forbes не изброява активите на Джордан, само че отбелязва, че благосъстоянието му е скочило по-рано тази година с продажбата на Шарлът Хорнетс. Изданието прави оценка благосъстоянието му през 2022 година на 1,7 милиарда $.

Джордан построи славата си посредством своите 15 сезона в НБА, само че Forbes отбелязва, че благосъстоянието му значително произтича от начинанията му отвън корта.

Например, Джордан е спечелил 94 милиона $ по време на престоя си в НБА, само че е отбелязал към 2,4 милиарда $ облаги преди налози от покупко-продажби за брандиране с McDonald's, Gatorade и Nike — като последното съставлява забележителна сума част от неговото благосъстояние. Последният му годишен чек за авторски права от Nike беше за 260 милиона $, отбелязва Forbes.

Но най-големият му резултат беше инвестицията му в Шарлът Хорнетс, като продажната цена съставлява 17-кратно нарастване, откогато Джордан стана болшинство притежател преди 13 години.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР