Богатството на британското кралско семейство е оценено на 88 милиарда

...
Богатството на британското кралско семейство е оценено на 88 милиарда
Коментари Харесай

Колко богато е британското кралско семейство?

Богатството на английското кралско семейство е оценено на 88 милиарда $ от сп. „ Форбс “, а персоналното благосъстояние на кралица Елизабет е оценено на 530 милиона $.

Кралица Елизабет II не е най-богатата персона в Обединеното кралство, само че въпреки всичко е в топ 500 на най-заможните измежду всички поданици на страната. Тя заема 344-то място в листата на най-богатите британци на в. „ Сънди Таймс “ за 2018 година Богатството и е разнообразно и се състои от най-различни парцели, шедьоври на изкуството, скъпоценности и даже вятърни ферми.
 Кралица Елизабет Втора Gulliver/Getty Images
Имоти

Короната има парцели за общо 11 милиарда $ в Обединеното кралство. Макар че кралица Елизабет публично не има всичките тези парцели, тя има право да харчи сред 15% и 25% от приходите от тях.

Имотите на Короната й носят по 400 милиона $ на година, в това число и доходи от здания в центъра на Лондон. Бъкингамският замък е владеене на настоящия монарх като част от парцелите на Короната, само че не е персонална благосъстоятелност на кралицата.-->

Някои кралски парцели са персонална благосъстоятелност на Нейно Величество – оцененият на 140 милиона $ замък „ Балморал “ , където тя кара лятната си почивка, и фамилното имение в провинцията „ Сендрингъм “ , там пък кралското семейство посреща Коледа.
 Уиндзор ThinkStock/Getty Images
Бижута

Кралицата има бижутата от короната „ по право на Короната “ . Собствеността на фамозните корони и тиари , които се виждат на кралските сватби и приеми минава към всеки идващ монарх. 140-те бижута са оценени на 4 милиарда $.

Пощенски марки

Лично владеене на кралицата е и кралската сбирка от пощенски марки, завещани й от нейния починал татко Джордж V.

Конни надбягвания

Кралица Елизабет печели пари и от конни надбягвания – нейни коне са й спечелили съвсем 9,2 милиона $ от награден фонд с общо 451 победи през годините.

Cyвepeнният гpaнд

Cyвepeнният гpaнд е гoдишнa cyмa, пpeдocтaвянa oт пpaвитeлcтвoтo, която пoĸpивa paзxoдитe зa пътyвaнe, oxpaнa, пepcoнaл и peмoнти нa ĸpaлcĸитe пaлaти.

Принц Филип , брачният партньор на кралицата, има към 30 милиона $. След 2011 година той получава годишно от Народното събрание 500 000 $ единствено за обществените си изяви. Официално той се отдръпна от позицията си през 2017 година на 96-годишна възраст.

Πpинц Чapлз и cъпpyгaтa мy Kaмилa , paзчитaт нa миĸc oт пyбличнo финaнcиpaнe и чacтни cpeдcтвa. Haд 90% oт пpиxoдитe им oбaчe идвaт oт xepцoгcтвoтo нa Kopнyoл, ĸъдeтo имa зeми в ceлcĸи и гpaдcĸи peгиoни, ĸoлeĸция oт ocтpoви и вили, ĸoитo oтдaвa пoд нaeм в мecтa ĸaтo Уeлc и Kopнyoл. Πpeз пocлeднaтa пpиĸлючилa финaнcoвa гoдинa двaмaтa ca пoлyчили oбщo 28 милиoнa дoлapa oттaм. Като цяло престолонаследникът разполага с към 400 млн. $ персонално благосъстояние. Той постоянно подарява суми за благотворителни дела.
 Чарлз и Камила Gulliver/Getty Images
Не се знае с какъв брой тъкмо пари разполагат принц Уилям и принц Хари , само че се счита, че двамата имат по сред 25 и 40 млн. $. Част от парите си са наследили от майка си - починалата принцеса Даяна.
 Уилям и Хари Gulliver/Getty Images
Кейт Мидълтън , брачната половинка на принц Уилям, идва от богато семейство и парите ѝ не са пристигнали единствено от брака ѝ. Тя има към 10 млн. $ персонални финанси.

Според английските медии персоналното благосъстояние на Меган Маркъл е към 5 млн. $. То е насъбрано от функциите ѝ в малкия екран и киното.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР