Богатите стават все по-богати - рефрен, който сме чували и

...
Богатите стават все по-богати - рефрен, който сме чували и
Коментари Харесай

Най-богатият 1% в САЩ притежава над 30% от богатството

Богатите стават все по-богати - рефрен, който сме чували и преди и е малко евентуално да спрем да чуваме. Особено на фона на новите данни на Федералния запас, съгласно които 10 % от американските семейства през 2018 година са имали цели 70 % от благосъстоянието в страната. През 1989 година този дял е бил 60 %.

Изследването открива още, че най-богатият 1 % от американците има 32 % от благосъстоянието - при 23% през 1989 година

Някои от аргументите за растящата централизация се крият във финансовата рецесия от преди десетилетие. Като резултат от нея, Федералният запас понижи лихвите, което сложи в ръцете на богатите още повече лесни пари. Този ход усили и цените на акциите. А нормално по-богатите имат повече дялове в компании, в сравнение с фамилиите от междинната класа.

В същото време броят на семействата, които имат дома си, понижава до 64,2 % през първото тримесечие на 2019 година - под историческите междинни равнища от 65,2 %. Именно жилището съставлява огромна част от благосъстоянието на семействата.

Заради това специалисти показват, че част от по-голямото неравноправие се дължи точно на политиките на централната банка. Проблем е и неналичието на политики за редистрибуция, споделят те./ money.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР