Богатите на петрол Обединени арабски емирства (ОАЕ) може да се

...
Богатите на петрол Обединени арабски емирства (ОАЕ) може да се
Коментари Харесай

ОАЕ засенчи Запада в борбата COVID-19, след като започна масово...

Богатите на нефт Обединени арабски емирства (ОАЕ) може да се смятат за международен водач в битката против ковид с помощта на всеобщото тестване, заяви пратеникът на CNN Сам Кайли. Тъй като емирствата се ръководят еднолично от кралски семейства, там не се губи време за опити и гласоподаване, както в западните демокрации.
Което дава опция за бързо и навреме налагане на драконовски ограничения в битката против ковид.

Още преди той да тръгне от Китай да шества по света и да се трансформира в световна пандемия, в ОАЕ затвориха учебните заведения и университетите, след което емирствата попаднаха в съвсем тотална обсада.

С към 600 позитивни проби за ковид и под 10 смъртни случая към този момент ОАЕ освен няма внезапен скок в разпространяването, само че и несъмнено засенчва западните страни в мащабите на тестването на популацията.

Колкото повече тествани, в това число с взимане на проби от пасажерите на коли на пътя, толкоз по-лесно по-късно се изолират инфектираните.

Във всички емирства тестванията са безвъзмездни за уязвимите пациенти и за тези със признаци, като всички останали се приканват да бъдат тествани против 70 щатски $, а резултатите са подготвени до 24 часа.

За съпоставяне – в Съединени американски щати, в Обединеното кралство и други западни страни тестванията се вършат най-много на поданици, които са с риск за възпаление.

"Ранното тестване дава опция да се назначи уместно лекуване и грижи “, изяснява доктор Айша ел-Дахери от здравния департамент на Абу Даби.

Към момента в ОАЕ са направени над 220 000 теста, съгласно Министерството на здравеопазването и предварителната защита, което е над 2,2% от съвсем 10-милионното население на емирствата, и приблизително 22 515 тествани на един милион от жителите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР