Богата и разнообразна програма е подготвена за Празника на Велико

...
Богата и разнообразна програма е подготвена за Празника на Велико
Коментари Харесай

За 145-и път Велико Търново чества своя празник

Богата и разнообразна стратегия е готова за Празника на Велико Търново – 22 март. Денят на Старата столица бележи паметната победа на цар Иван Асен II в борбата при Клокотница и последвалия напредък на Второто българско царство.

Проявите са от най-различни жанрове. Осем изложения, шест огромни концерта със свободен вход, литературни конгреси и представяния на книги, детски представления и празници, хоротеки, на всичко това ще могат да се радват жителите и гостите на Велико Търново в дните към 22 март.

На самия 22 март празничните събития стартират още в 7:30ч. сутринта със Света литургия в църквата „ Свети Четиридесет мъченици “, поднасяне на цветя на саркофага на цар Калоян и освещаване на знамената. В 9:45 от площад „ Цар Асен I “ пред Царевец стартира огромното празнично шествие с портретите на благодетелите на Велико Търново, а в 10:30ч. пред Общината е празничното слово на кмета Даниел Панов.

В 11:00ч. е Тържествената сесия на Великотърновски общински съвет, на която ще бъдат удостоени новите почетни жители. По същото време в парк „ Марно поле “ ще бъде открит детски празник, край паметника „ Майка България “ – атрактивна възстановка и галерия на Клуб „ Традиция “ за историята на празника, а на сцената пред Общината е концертът на „ Тоника Сухопътни войски “. Час по-късно публиката ще се радва на Михаела Маринова, а от 13:00ч. нататък сцената е за надарени реализатори от старопрестолния град. В 18:00ч . пред Общината стартира фолклорният концерт на Нелина и Голямото Търновско хоро, а кулминационната точка е в 19:45 на площада пред Царевец - Аудиовизуалният театър „ Царевград Търнов – тон и светлина “ със зрелищни фойерверки.

Събитията не престават и на идващия ден – 23 март /събота/ с хоротека в парк „ Дружба “ от 11:00ч. , обичайното съботно детско представления на Театър „ ВЕСЕЛ “ в Читалище „ Искра “ – също в 11:00ч., а в 19:00ч. е огромният пролетен концерт на МДТ „ Константин Кисимов “ под патронажа на кмета Даниел Панов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР