Боеприпасите, стандартните патрони за автомати Калашников от съветската епоха и

...
Боеприпасите, стандартните патрони за автомати Калашников от съветската епоха и
Коментари Харесай

САЩ предават на Украйна повече от един милион боеприпаси, които конфискуваха от ирански кораб

Боеприпасите, общоприетите патрони за автомати Калашников от руската ера и техните производни, употребявани от украинската войска, се допуска, че са били съхранявани в Съединени американски щати военни уреди в Близкия изток.

Този ход ще помогне за облекчение на все по-критичния дефицит на муниции, с които разполага Украйна, защото тя продължава своята контранастъпление против Русия.

Според изказване, оповестено от Централното командване на американската войска в Тампа, Флорида, снарядите бяха конфискувани от Военноморски сили на Съединени американски щати през декември, когато прехвана транспортен съд в Персийския залив.

„ Тези муниции в началото бяха конфискувани от военноморските сили на Централното командване на Съединени американски щати от директното дау без поданство Маруан 1, 9 декември 2022 година “, се споделя в изказването.

„ Боеприпасите са били прехвърляни от Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война [иранската армия] на хусите в Йемен в нарушаване на Обединените Резолюция 2216 на Съвета за сигурност на нациите. Наредбите на нациите изискват нациите да унищожават или съхраняват иззети оръжия.

Американски чиновници употребяват принадлежности за гражданска конфискация, с цел да им дадат това, което считат, че е законното пълномощие да правят прехвърлянията.

Министерство на защитата представител сподели пред Sky News: „ Това деяние за конфискация е артикул на координираните старания на държавното управление на Съединени американски щати да наложи глобите на Съединени американски щати против... иранския режим. На 20 юли 2023 година беше издадена дефинитивна заповед за конфискация от областен съд на Съединени американски щати. “

Говорителят добави: „ Прехвърлянето на смъртоносна помощ от Иран на въоръжени групировки в Йемен нарушава Резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (СС на ООН). ) 2216 и интернационалното право и подхранва районната неустойчивост. Подкрепата на Съединени американски щати, за разлика от това, се дава в сходство с интернационалното право и на прието държавно управление, което пази своята суверенна територия..

Документ на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, оповестен през март тази година, разкрива по какъв начин транспортен съд на Военноморски сили на Съединени американски щати, USS Lewis B Puller, е прихванал транспортен съд без байрак, наименуван Marwan 1, в Персийския залив през декември 2022 година < /p>

„ Екип за сигурност от USS Lewis B Puller се качи на Marwan 1, който се управляваше от 11 жители на Сомалия, един жител на Кения и един жител на Пакистан. Елементите, открити от екипа по сигурността, които са били натоварени на борда на Marwan 1, се състоят от товар с муниции, направени за стандартни оръжия “, се споделя в документа.

Изображение: Патроните са били част от транспорта. Правосъдие

Прочетете повече:
Ракета, която удари силоз за зърно в Полша през 2022 година, беше изстреляна от Украйна
Тъй като Украйна се прицелва във флота на Русия - по-големият ли е още по-добър във военните?

Документът изяснява по какъв начин са били укрити оръжията. „ Иранският флот... го зареди с муниции и експлозиви, преди да сложи портокали, ябълки и безалкохолни питиета върху товара с муниции като укритие. “

Тази седмица, почитан чиновник на НАТО насочи остро предизвестие за дефицита на оръжия и муниции, с които разполага Украйна.

„ Дъното на цевта към този момент се вижда… “, сподели холандският адмирал Роб Бауер, ръководител на Военния комитет на НАТО във Варшавския конгрес за сигурност.

Във Вашингтон продължаващото финансиране за Украйна е под подозрение заради политическия безпорядък на Капитолийския рид.

Финансирането за Украйна не беше включено в последния признат законопроект за краткотрайни разноски през уикенда. Несигурността се усложни тази седмица, когато ръководителят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, бранител на финансирането на Украйна, беше отхвърлен.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР