Boeing обмисля възможността за продажба на поне два от активите

...
Boeing обмисля възможността за продажба на поне два от активите
Коментари Харесай

Boeing обмисля да продаде част от бизнеса си в сферата на отбраната

Boeing обмисля опцията за продажба на най-малко два от активите си в областта на защитата. Това става на фона на най-голямата до момента рецесия в компанията, след поредност от кавги с качеството на самолетите на Boeing. Това написа Bloomberg, базирайки се на свои осведомени източници.

По тяхна информация, финансовите съветници на Boeing към този момент са се свързали с евентуални купувачи на няколко " по-малки подразделения ", с цел да преценяват интереса към. Един от източниците на организацията отбелязва, че тези действия за търсене на евентуални купувачи не престават повече от шест месеца, т.е. преди случая на 5 януари, след който американските управляващи започнаха следствие против Boeing.

Потенциалните активи за продажба, включват подразделението Boeing Digital Receiver Technology Inc ., което създава продукция за клиенти от сферата на разузнаването и защитата, работещи за държавното управление, съгласно източниците.

Авиопроизводителят обмисля и разновидността за продажба на своя дял в United Launch Alliance - взаимна компания за изстрелване на ракети, съсобственик в която е Lockheed Martin Corp.

Освен това, Boeing преди разглеждаше опцията за продажба на дъщерната си компания Argon ST , само че този развой към този момент е прекратен, споделя един от събеседниците на Bloomberg.

Както отбелязва организацията, производителят на самолети е един от най-големите реализатори на поръчки на Пентагона, тъй че евентуална договорка с отбранителните му активи би провокирала " изключително внимание " от управляващите на Съединени американски щати.
 Нова повреда във въздуха и мъртъв очевидец: Какво още ще се случи на Boeing
Нова повреда във въздуха и мъртъв очевидец: Какво още ще се случи на Boeing

2024-та се обрисува да е годината на турбуленцията за самолетостроителя

Обсъжданията за продажба на активи от Boeing идват, до момента в който по отношение на компанията се води следствие след повреда на борда на Boeing 737 Max 9 при започване на януари. Тогава по време на полет на височина към 5 км, се отвори люкът за спешен излаз на аероплан на самолетната компания Alaska Airlines. Самолетът съумя да се приземи сполучливо, само че породиха въпроси по отношение на качеството на тези самолети.

На този декор, ценита на акциите на самолетостроителната компания започнаха бързо да падат, губейки съвсем една трета от цената си единствено за месец.

Ръководителят на една от най-големите самолетни компании в света, Emirates, Тим Кларк, разяснява през февруари, че е станал очевидец на " напредващ " спад в стандартите на Boeing, обяснявайки обстановката с управнически неточности от години и предоставяне на приорит на финансовите индикатори пред техническото рационализиране.
 Проблемите на Boeing, които ще ударят бизнеса на всички самолетни компании
Проблемите на Boeing, които ще ударят бизнеса на всички самолетни компании

Авиоиндустрията може да изпадне в тежка криза
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР