Boeing, един от най-големите изпълнители на отбранителни и космически проекти

...
Boeing, един от най-големите изпълнители на отбранителни и космически проекти
Коментари Харесай

Хакери удариха Boeing

Boeing, един от най-големите реализатори на отбранителни и галактически планове в света, разкри, че проверява киберинцидент, който е засегнал детайли от бизнеса му с елементи и дистрибуция, и сега сътрудничи на правоприлагащите органи.

Компанията признава за случая дни, откакто в петък групата за киберпрестъпления Lockbit декларира, че е откраднала " голямо количество " чувствителни данни от американския производител на самолети, които ще разгласява онлайн, в случай че Boeing не заплати откуп до 2 ноември, напомня Reuters.

В сряда опасността към този момент е свалена от уеб страницата на Lockbit, а от Boeing отхвърлят да разясняват дали точно тази група стои зад киберинцидента.

" Този проблем не визира сигурността на полетите ", декларира представител на Boeing. " Активно проверяваме случая и координираме дейностите си с правоприлагащите и регулаторните органи. Уведомяваме нашите клиенти и снабдители. "

Бизнесът на Boeing за елементи и дистрибуция, който попада в подразделението Global Services, обезпечава материална и логистична поддръжка на клиентите на компанията, съгласно годишния ѝ отчет за 2022 година Някои страници на формалния уеб страница на компанията, които съдържат информация за подразделението Global Services, не са функционирали в сряда, като обяснението е било механически проблеми, показва още осведомителната организация.

Lockbit е най-активната световна група за рансъмуер през предходната година въз основа на броя на жертвите. От 2020 година насам тя е поразила 1700 американски организации, по данни на американската Агенция за киберсигурност и инфраструктурна сигурност (CISA).

Хакерската група нормално разпростира акцията в системата на организацията жертва, с цел да криптира информацията, както и да открадне чувствителни данни за изнудване.

Не е ясно какви данни са откраднали хакерите от Lockbit. Брет Калоу, специалист по рансъмуер и анализатор на заканите в компанията за киберсигурност Emsisoft, разяснява, че въпреки организациите да заплащат на киберпрестъпици при искане на откуп, това не подсигурява, че данните няма да изтекат.

" Плащането на откупа просто ще докара до заричане от страна на Lockbit, че ще унищожат всички данни, които са получили ", споделя Калоу. " Въпреки това няма по какъв начин да се знае сигурно, че те в действителност са ги получили, а и че са ги изтрили. "

Загубата на военна информация би била " извънредно проблематична ", прибавя той.

Boeing не разяснява дали при киберинцидента са били наранени данни, свързани с защитата.

 

 

 

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР