Бобовите шушулки са изключително полезни при диабет, отоци от бъбречни

...
Бобовите шушулки са изключително полезни при диабет, отоци от бъбречни
Коментари Харесай

Бобовите шушулки крият неочаквани здравословни ползи!

Бобовите шушулки са извънредно потребни при диабет, отоци от бъбречни проблеми, копривна [треска], болки в ставите и при екземи. Сипете 2-3 супени лъжици ситно нарязани сухи бобови шушулки в 3-4 чаени чаши вода и варете 10-15 минути. След прецеждане пийте по 100 мл четири пъти на ден преди ястие, като се предлага да се реализира лекарски надзор.

Сухите шушулки на боба съдържат инсулиноподобното вещество аргинин, също и аспарагин, лизин, холин, силициева киселина, танини и други Бобовите шушулки разграждат захарите с помощта на съдържащия се аргинин и по подобен метод намаляват кръвната захар.

Можете да консумирате бобовите шушулки и в разнообразни зеленчукови предписания. Ако имате проблеми с бъбреците и отоци можете да извършите чудотворна отвара от 40 г шушулки в литър вряща вода. Изчаквате да се охлади и пиете по три пъти на ден па една чаена чаша.

Много потребна е тази отвара и при водни плеврити, продължителен ревматизъм, сърдечно-съдови болести - инфектиране на обвивката на сърцето и сърдечна непълнота, съпроводена с отоци, нараснало кръвно налягане в начален етап. При копривна тресчица се прави отвара от 20 г изсушени бобови шушулки на литър вода.

Вари се 10 минути и се вършат компреси с напоени тампони. Тази запарка оказва помощ и при болести на пикочните пътища.

 Бобовите шушулки крият непредвидени здравословни изгоди!

При болки в ставите е доста ефикасно да вземете 1 кг зрял фасул и да го изпечете. Смила се и се пресява през решето за брашно. Разделя се на 4 равни елементи, сложете 1 с.л. в 100 мл вода и оставете да ври 1 минута.

Пийте на дребни глътки, най-после прецедете утайката и изпийте прецеденото. Пийте по 3 пъти дневно преди хранене. Печените бобови зърна, счукани на прахуляк и посипани на местата с екземи повлияват доста добре с упоритите кожни проблеми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР