БНТСедмица преди да изтече срокът за номинации за нов шеф

...
БНТСедмица преди да изтече срокът за номинации за нов шеф
Коментари Харесай

Спрягат ли Цацаров за шеф на КПКОНПИ?

БНТ

Седмица преди да изтече срокът за номинации за нов началник на антикорупционния орган (КПКОНПИ), партиите не разкриват своите оферти. Никой не удостовери публично дали измежду обсъжданите имена е сегашният основен прокурор Сотир Цацаров, чийто мандат изтича през януари. Според представляващия Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев, хипотетично Цацаров би бил добра кандидатура поради опита, който има.

Партньорите във властта - ГЕРБ и Обединени патриоти настояват, че няма политически договаряния за ръководител на антикорупционния орган.
Даниела Дариткова - ръководител на ПГ на ГЕРБ: -Обсъждана ли е кандидатура на Сотир Цацаров за началник на КПКОНПИ? - Не са обсъждани още кандидатури, срокът не е изминал, следва и тогава ще можете да видите кои са препоръчаните претенденти.
Шефът на парламентарната Комисия за битка с корупцията даде позитивна оценка на настоящия основен прокурор.
Борис Ячев - ръководител на Комисията за битка с корупцията: Г-н Цацаров е правист с над 10 годишен опит, тъй че официално дава отговор на изискванията, това, което е записано в Закона за противопоставяне на корупцията.
Според представляващия Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев, експерт като Сотир Цацаров би бил подобаващ да оглави антикорупционната комисия.
Боян Магдалинчев - представляващ Висш съдебен съвет - Той би бил добра кандидатура и ще ви кажа за какво. Той е углавен експерт преди да стане углавен арбитър, над 20 години доколкото си припомням, като углавен арбитър, настрана 7 години като основен прокурор, активността на ръководителя на антикорупционната комисия е доста близо с наказателно-правната материя, с която господин Цацаров се е занимавал.
Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи не разкриха нито дали ще повдигнат собствен претендент, нито дали биха подкрепили възможна номинация на Цацаров.
Корнелия Нинова - ръководител на Българска социалистическа партия: Слухове, написано и недоказано не разясняваме. Ако бъде импортирана кандидатурата на господин Цацаров ще имате нашия коментар.Хамид Хамид - Движение за права и свободи: Вие бихте ли подкрепили такава кандидатура? - Нека да стане факт кандидатурата, тогава да разясняваме.
Партиите в Народното събрание имат още седмица да внесат номинациите си. След това следва инспекция на документите. Тогава съгласно депутатите ще има време и за съвещания за поддръжка.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФо
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР