БНТОчаква се утре Европейската комисия да обяви край на мониторинга

...
БНТОчаква се утре Европейската комисия да обяви край на мониторинга
Коментари Харесай

Очаква се утре ЕК да обяви край на мониторинга над България и Румъния

БНТ

Очаква се на следващия ден Европейската комисия да разгласи завършек на мониторинга на правосъдните системи на България и Румъния в настоящия му тип. Така нареченият Механизъм за съдействие и инспекция беше въведен преди 12 години единствено за двете страни, когато бяха признати в Европейски Съюз. Наблюдението ще остане като част от бъдещия годишен обзор на спазването на върховенството на закона във всички държави-членки. От Москва външният ни министър разяснява какви са упованията ѝ от отчета.
Екатерина Захариева, министър на външните работи на България: Ще разясняваме, когато отчетът излезе публично, както всяка година го вършим, имаме си традиция. Знаете, че процедурата е такава от 11 години, има планов отчет, който се изпраща, той не е обществен, би трябвало да се одобри и на следващия ден, когато се върна в София, следобяд, ще го разясняваме. Позитивна настройка имаме, тъй като свършихме доста работа, само че отчетът ще излезе на следващия ден.
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР