БНТ се намира в плачевно състояние. Телевизията е в ужасяваща

...
БНТ се намира в плачевно състояние. Телевизията е в ужасяваща
Коментари Харесай

Сашо Диков разби на пух и прах ръководената от Каменаров БНТ пред СЕМ


Българска национална телевизия се намира в плачевно положение. Телевизията е в ужасяваща рецесия. Това съобщи Сашо Диков по време на чуванията пред Съвета за електронни медии (СEМ) за избора на общоприет шеф на Българската национална телевизия (БНТ).

„ Чувствам се изключително в тази си роля. Ще кажа доста тежки и неприятни думи за малкия екран, в която съм бил. Знам в какво може да се трансформира Националната телевизия и тези тежки думи се отнасят за управлението, стартира ревюто си Диков.

"Вярвам обаче, че в малкия екран ще се намерят кадърни и свестни хора и като публицисти, и като оператори, и други механически лица, които да желаят да работят по напълно друг метод ", акцентира журналистът.

"Нямам съмнение да кажа, че това, което съставлява Българска национална телевизия, е едно голямо закононарушение на група хора, на които вие дадохте властта преди години. Това, което се предлага от Българска национална телевизия, е под всякаква рецензия, само че съзнателно ще диря най-меките думи от почитание към малкия екран. Това е закононарушение към аудиторията и към тази антична специалност - публицистиката. ​Това е и закононарушение към 60-годишната институция Българска национална телевизия ", съобщи Сашо Диков.

По думите му това, което липсва, освен в публицистиката, само че и в Българска национална телевизия, е истината. Ние сме изправени пред това да не знаем каква е истината за малкия екран - кой-какво работи там и защо му се заплаща.

"Дал съм образци в моята идея за слугинаж и икономисване на истината. В пика на "Апартаментгейт " предаването "Референдум " се занимаваше с бъдещето на Турция. Наистина са христоматийни образците. Сваля се едно от най-силните излъчвания в Българска национална телевизия "Открито " и няма никакво пояснение, няма никакви претекстове. Имаше митинги пред малкия екран, екипи на предаванията пишеха заявления. Естествено не не помня и последното изследване на Reuters институт, че в Българска национална телевизия има най-високо доверие. Когато със 7% си отпред, звучи като "Добре играхме, но загубихме ", върна времето обратно в своето ревю Сашо Диков.

Според него данните, които се дават от пипълметричните организации, са убийствени за Националната ни телевизия. И по двете организации Българска национална телевизия е пет пъти по негледаема, а БНТ2 е едно тотално неразбирателство.​ Българска национална телевизия е безспорен новобранец на рекламния пазар, акцентира още Сашо Диков. Той предложи да се тръгне на диалог с властта за уреждането на финансовите въпроси на малкия екран.

По думите му би трябвало смяна на каналите на Българска национална телевизия, с цел да станат те атрактивни и за феновете, и за рекламодателите. Сашо Диков още веднъж повтори, че става дума за "чудовищно източване " на малкия екран и уточни за образец предаването "Стани богат ", за което се появиха спекулации, че за един епизод се заделят по 22 000 лв.. За Световното по футбол са дадени 7 милиона за права, а 5 милиона са върнати при незапълнени рекламни блокове при очевадната несръчност на хората от рекламния отдел, сподели Диков.

"Написал съм какво с тези 1268 чиновници на Българска национална телевизия да се случи: сядаме и гледаме с какво се занимават всеки един от тези чиновници. Първото нещо - ще желая доклад за последния месец кой-каква работа е приключил в тази телевизия ", акцентира претендентът за общоприет шеф на публичната медия. Сашо Диков заключи, че с 80-те милиона, които Българска национална телевизия всяка година получава, най-после излиза нискокачествена продукция, която никой не желае да гледа. За БНТ2 Диков предложи да се трансформира в информационно-публицистичен канал.

За парите на Българска национална телевизия Сашо Диков напомни, че до момента малкия екран е била свещената крава, която никой не желае да пипне, във връзка с дотацията. Дано на всеки да е станало ясно, че не може по този метод, не може 60-70 милиона да потъват и да не се знае къде отиват. Убеден съм, че с тези пари може да се прави доста по-качествена стратегия, сподели още журналистът по време на чуването си пред Съвет за електронни медии.

Не може да хвърляш над 100 хиляди за ремонт на кабинет, както направи Каменаров, акцентира Диков. Той сподели, че на Каменаров би трябвало да се търси отговорност за финансовото положение на малкия екран.

Един от членовете на Съвета, Бетина Жотева, похвали концепцията на Диков за развиването на каналите на публичната медия, само че изрази песимизъм дали Сашо Диков като възможен общоприет шеф ще успее да ги създаде поради средствата, които малкия екран получава.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР