БНТ е домакин на Постоянната конференция на аудио-визуалните оператори от

...
БНТ е домакин на Постоянната конференция на аудио-визуалните оператори от
Коментари Харесай

БНТ е домакин на Постоянната конференция на аудио-визуалните оператори от средиземноморския регион

БНТ е хазаин на Постоянната конференция на аудио-визуалните оператори от средиземноморския район COPEAM. Темата тази година е " Медиите и световната неустойчивост: по какъв начин способстват за мира? “.
Членове на организацията са публични радио и телевизионни оператори, професионални и културни организации от 26 страни от Европа, Северна Африка и Близкия Изток.

С развиването на технологиите в последните години аудиторията е към този момент по едно и също време и фен, само че и създател на наличие.

" Вече сме все по-дигитални. Социалните мрежи би трябвало да разчитат на лайкове и кликове, с цел да развиват бизнес стопанската система си. Това основава по този начин нареченият прочувствен допинг в информацията. И мисля, че ролята на публичните медии е да показват независимо и тъкмо информацията на феновете си, с цел да могат да видят другите гледни точки върху значимите проблеми, против които се изправяме в наши дни ", сподели Клаудио Капон, общоприет секретар на COPEAM.

Участници в конференцията считат, че публичните медии могат да позволяват спорове още преди достигането на връхна точка и би трябвало да имат принос към установяването на мир с вярна и точна информация, подкрепена от разбори.

" Ние сме обект на нещо наречено " дийп фалшив нюз ", подправени вести и обществени медии, които популяризират тези погрешни послания. Опитват се да прибавят принуждение в обществото, ненавист в нациите, като употребяват одобрените полезности във всяко общество, тъй че да объркат хората ", сподели проф. Хюсеин Амин, шеф на Центъра за телевизия и цифрова публицистика към Американския университет в Кайро.

И точно публичните медии могат да бъдат носители на смяната - във време на провокации освен пред медийния бранш, само че и пред обществото като цяло.

" Времената след COVID-19, това, което в този момент виждаме и се случва всекидневно в Украйна постановат нови действителности и медиите имат водеща роля в това хората да получават вярна и точна информация, само че и да не бъдат разделяни от дезинформация и от поляризиране на мненията и така нататък ", сподели Антон Андонов, член на УС на Българска национална телевизия.

А сходни конференции и обмяната на опит безспорно ще бъде от изгода, считат участниците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР