БНР Институционалната криза само пречи на самите институции да работят. Това

...
БНР
Институционалната криза само пречи на самите институции да работят. Това
Коментари Харесай

Иван Костов: Президентът не е на висотата на очакванията на хората

 БНР Институционалната рецесия единствено пречи на самите институции да работят. Това разяснява Иван Костов, министър председател на България в интервала 1997-2001 година, пред БНР.

" Ако президентът мисли, че като налее гориво в институционалната рецесия, ще изведе хората на улицата, доста се е объркал ", разяснява Костов думите на президента от преди дни.

Костов съобщи, че има ниска институционална просвета и изострящи се борби, от което никой не печели.

По отношение на конфликта сред основния прокурор и президента и публикуваните от прокуратурата записи, в които се твърди, че единият от гласовете е на президента, Иван Костов изрази удивление, че Румен Радев не е защитил ген. Цанко Стойков, който е шеф на Военновъздушни сили и е другият глас от СРС-тата: " Излезе, че президентът не е на висотата на упованията ".

Според някогашния министър председател жителите на България в този момент се усещат още по-незащитени, тъй като президентът не реагира на дейностите на прокуратурата, които съгласно Костов, са нарушили човешките му права: " Хората си споделят, че щом против него може това да се направи, значи може да се направи на всеки ".

" На всичко това президентът отговори със снемане на доверие от държавното управление ", уточни Костов и изясни, че това е " блъснало " дебата в друга посока - въпросите към този момент са какво ще прави Радев, в случай че сътвори партия, тя ще навреди ли на Българска социалистическа партия и така нататък

" Това, че арбитър от Спецсъда е посочен от държавния секретар на Съединени американски щати, че получава възбрана да посещава Съединените щата поради корупция, е сигнал за " гнили ябълки " в тази система ", съобщи Иван Костов и добави, че упованията след изказването на дипломат Херо Мустафа са, че ще бъдат посочени още хора.

Българското общество не е последовател на промените и ги посрещна на нож още в самото начало, разяснява Костов и изрази страдание, че доста малко е направено тези убеждения на хората да бъдат изменени.

По думите на Костов страховете на хората от влизането в еврозоната никой не може да ги пребори, в случай че не работи върху настройките и убежденията на хората. " Трябва да се изяснява и би трябвало хората да се готвят ", изрично съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР