БНР Дейността на общинското дружество Обреди“ във Варна ще бъде разделена

...
БНР
Дейността на общинското дружество Обреди“ във Варна ще бъде разделена
Коментари Харесай

Дейността на Обреди във Варна ще бъде разделена на две

БНР Дейността на общинското сдружение " Обреди “ във Варна ще бъде разграничена на две. Управлението на гробищните паркове и погребално-обредните ритуали ще се поеме от общинско дружество, а останалите действия ще продължат да се реализират от " Обреди “ ЕООД.

На днешното съвещание на ПК " Собственост и стопанство “ към Общинския съвет беше решено експертен екип да направи оценка на активите на " Обреди “. Наред с това е належащо кметската администрация да изготви план на устав за устройството и активността на новото общинско дружество, след което ще се пристъпи към неговото основаване.

Тези стъпки се подхващат в осъществяване на правосъдно решение на Административен съд - Варна. Според настоящото законодателство гробищата са обществена общинска благосъстоятелност, които могат да се дават за безплатно стопанисване и ръководство единствено на юридически лица и звена на бюджетна прехрана. Дружеството " Обреди " е юридическо лице, само че то " не има характерността " на бюджетна прехрана “, се споделя в правосъдното решение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР