БНБ излезе с официална позиция, в която обяснява защо предварително

...
БНБ излезе с официална позиция, в която обяснява защо предварително
Коментари Харесай

Европейският банков орган гласува утре общия проект за мораториум върху банковите кредити

БНБ излезе с публична позиция, в която изяснява за какво авансово обявеното за през днешния ден оповестяване на мораториума върху заплащанията по банкови заеми не се случи. Причината е, че консултациите в Европейския банков орган (ЕБО) не престават. Българска народна банка е член на Съвета на надзорниците и има подготвеност да разгласи ограниченията след окончателното завършване на единните правила и политики.

Вече е финализиран план на напътствие на ЕБО във връзка с мораториумите, които ще имат краткотраен темперамент и са подбудени от изключителната обстановка в цяла Европа поради пандемията от ковид. Очаква се планът да бъде гласуван в Европейския банков орган на следващия ден, до края на деня, излиза наяве от известието на Българска народна банка.

На основата на утвърждения в ЕБО документ Управителният съвет на Българска народна банка ще одобри решение по използването на общоевропейското указание в България и ще изиска от комерсиалните банки да предложат за одобряване обединен план на правила за частен мораториум върху заплащанията по банкови заеми във връзка със обстановката с Коронавирус 19, прецизират от Централната банка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР