BMW вече се приближава до целта си от 500 хил.

...
BMW вече се приближава до целта си от 500 хил.
Коментари Харесай

BMW се прицелва в продажби от 1 млн. електромобила до 2021 г.

BMW към този момент се доближава до задачата си от 500 хиляди продадени електрическия автомобил (както плъгин хибриди, по този начин и чисто електрически коли), като от компанията показват, че се чака този брой да бъде надминат през идващите месеци. По време на Frankfurt Motor Show основният изпълнителен шеф на компанията Оливер Ципсе уточни, че новата цел на управлявания от него авто колос ще е да осъществя 1 млн. продажби " към края на 2021 година " от марки BMW и Mini. Понастоящем продажбите на електрически автомобили и плъгин хибриди от марките BMW и Mini образуват 6% от всички покупко-продажби на групата, като този % се намали от върховата си стойност от 8%, която доближи в края на предходната година, преди да се срине до към 3% през януари 2019 година

По думите на Ципсе BMW към този момент е играчът с максимален дял на плъгин хибриди в Германия, а три четвърти от продадените им коли в Норвегия са електрически автомобили, макар че продажбите на плъгин хибриди записаха спад от 7% на годишна основа през август до 10 875 транспортни средства. Същевременно компанията ще усили портфолиото си от плъгин хибриди, като по-рано тази година бяха пуснати обновените разновидности на 330e, 530е, X5, 225 Active Tourer iPerformance и 745e, a през 2020 година продуктовата гама от електрически модели ще бъде в допълнение увеличена, като задачата на компанията е до 2023 година да има общо 25 електрифицирани модела.

Според Ципсе към 2030 година повече от 50% от новите коли в топ сегмента, продадени в Китай, ще бъдат електрически автомобили, а в Европа и Съединени американски щати продажбите в премиум сегмента ще имат 25-процентов дял. Неговите упования са, че електромобилността ще се развие с друга скорост в обособените елементи на света, вследствие на инфраструктурата, политиките в страните и желанията за шофиране на потребителите. От компанията ще дават и водородни коли, като концептуалния BMW I Hydrogen NEXT към този момент беше показан на Frankfurt Motor Show. " Технологията на водородните кафези може да е действително решение, изключително за пътешестване на дълги дистанции. BMW Group чака търсенето за нея да нарасне през втората половина на идващото десетилетие и ще пусне тестова флота от коли с горивна клетка през 2022 година ", сподели Ципсе.

Целта, която ще преследват от BMW, освен това в релативно кратковременен проект, безспорно ще се отрази отрицателно върху понижаващите се продажби на Tesla в Съединени американски щати. Освен това учредената от Илън Мъск компания ще се изправи и против конкуренция от страна на Porsche Taycan, който беше разгласен по-рано през месеца, както и против Ford, General Motors и Rivian в сегмента на пикапите. А от Porsche към този момент оповестиха, че са получили 20 хиляди поръчки за новия си електрически автомобил, чиято начална цена ще стартира от 180 хиляди $, и че възнамеряват да произведат 40 хиляди броя от него до края на годината.

През август продажбите на Model 3 на Tesla в Съединени американски щати се сринаха с съвсем 25% на годишна основа, достигайки 13 510 броя, като това е най-продаваният модел във флотата на производителя. Спрямо него, през последния месец продажбите на Model S и Model X са доста по-ниски, надлежно 1050 и 1825 броя в Съединени американски щати. Въпреки това Tesla има мотиви за оптимизъм в Китай, където локалния цех на производителя - Gigafactory 3 получи позволение за започване на активност единствено преди няколко седмици, а електрическите автомобили на компанията бяха освободени от налога върху колите в страната, възлизащ на 10% от цената им. Очаква се производството в новата мощ на Tesla, която ще обслужва потребностите на най-големия авто пазар в света, да стартира още през четвъртото тримесечие на годината, като първичният таргет е от 3 хиляди автомобила седмично.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР