BMW работи върху платформата си за електрическо превозно средство от

...
BMW работи върху платформата си за електрическо превозно средство от
Коментари Харесай

BMW ще пусне на пазара 6 електромобила Neue Klasse в рамките на 24 месеца

BMW работи върху платформата си за електрическо транспортно средство от последващо потомство с кодово име Neue Klasse, което на немски значи " Нов клас ", а първият модел, основан въз основата на тази платформа, ще се появи през 2025 година

Той ще бъде седан в същия сегмент като Серия 3. Главният изпълнителен шеф на BMW Оливър Ципсе разказа концепцията Vision Neue Klasse, показана по време на автомобилното ревю в Мюнхен предходната седмица, като близо до нея показване на 2023 година

Седанът ще бъде последван от още пет електрически автомобила Neue Klasse в бърза поредност. Те ще се появят в границите на единствено 24 месеца и най-малко един от тях ще бъде SUV в същия сегмент като X3, удостовери по-рано Ципсе. Възможно е някои от другите EV да бъдат разнообразни версии на първичните седан и SUV, като да вземем за пример комби или SUV, наподобяващ купе.

В изявление за Autocar, оповестено във вторник, шефът на дизайна на BMW Адриан ван Хойдонк съобщи, че бързият ритъм на показване на моделите значи, че ще има по-голямо припокриване на дизайна в съпоставяне със съществуващите модели в гамата на BMW.

" Тъй като те ще се появят в толкоз къс интервал от време, ще се следи мощно припокриване, може би по-силно, в сравнение с когато се прави цяло потомство модели за 10 години, както правехме до момента ", сподели той. " Две години не са дълъг интервал от време, тъй че ще наподобява, че те са се сраснали малко повече - само че въпреки всичко ще разпознаете самостоятелните характери. "

Платформата Neue Klasse се създава през цялото време за електрически задвижвания и е задоволително гъвкава, с цел да могат инженерите да трансформират дължината на междуосието, с цел да се приспособи към разнообразни стилове каросерии. Автомобилите, основани на платформата, ще имат и по-аеродинамичен дизайн, с цел да се усили оптимално пробегът. В резултат на това пропорциите ще се разграничават от предходните, освен поради аеродинамиката, само че и с цел да се усили вътрешното пространство - нещо, което към този момент видяхме при концепцията Vision Neue Klasse.

 width=

Платформата ще употребява и шестото потомство електрически мотори и акумулатори на BMW, което дава обещание усъвършенствана мощ и успеваемост. Батерията ще се отличава с нов цилиндричен дизайн на клетките (вместо настоящия призматичен дизайн на клетките) и дружно с други усъвършенствания би трябвало да докара до възстановяване на пробега с 30% спрямо актуалните акумулатори на BMW.

Първият автомобил Neue Klasse ще се създава в строящия се цех в Дебрецен, Унгария, от 2025 година Автомобилите Neue Klasse ще се създават и в съществуващите фабрики на BMW в Германия и Китай от 2026 година и в Сан Луис Потоси, Мексико, от 2027 г.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР