BMW Group ще инвестира над 600 млн. британски пауна в

...
BMW Group ще инвестира над 600 млн. британски пауна в
Коментари Харесай

BMW инвестира 600 млн. паунда в британските заводи на MINI

BMW Group ще влага над 600 млн. английски пауна в два от английските фабрики на MINI в Оксфорд и Суиндън, заяви BBC. Автогигантът възнамерява да разшири индустриалните линии и халето за каросерии, да построи ново дружество за инсталиране на акумулатори във фабриката в Оксфорд, която тази година навършва 110 години, както и да построи допълните логистични уреди в двата завода.

Инвестицията на немският производител във Англия ще бъде подкрепена с

финансиране от английското държавно управление. Запитана по отношение на размера на държавното финансиране за BMW английският бизнес министър Кеми Баденох съобщи: " Няма да разясня точни данни, тъй като може да сътвори компликации при бъдещи договаряния. Това, което ще кажа, е, че ние предоставяме някои дотации, доста леки дотации, на автомобилната промишленост, тъй като тя е изправена пред толкоз доста компликации, някои от които регулаторни. "
Реклама
Според BBC размерът на държавното финансиране е към 75 млн. паунда. В момента в завода на MINI в Оксфорд се създават модели с 3 и 5 порти, измежду които MINI Clubman и MINI Electric. От идната година ще стартира производството на новото потомство MINI с 3 и 5 порти с мотори с вътрешно горене (ДВГ), както и новото MINI Cabrio, а от 2026 година на напълно електрическите MINI Cooper с 3 порти и MINI Aceman. Електрическият MINI Countryman ще се прави в Германия.

BMW прибавя, че в средносрочен проект заводът ще доближи индустриален потенциал от 200
хиляди автомобила годишно, като в началото на една и съща индустриална линия ще се създават модели с ДВГ и електрически автомобили. От 2030 година във фабриката в Оксфорд ще се Реклама
създават само електрически модели.
Поредната подкрепена от държавното управление инвестицияИнвестицията на BMW във Англия е последната от серия подкрепяни от
държавното управление вложения, предопределени да насърчат развиването на електрическите

транспортни средства в страната. През юли индийската Tata, притежател на Jaguar Land Rover, разгласи, че ще построи гигафабрика за произвеждане на акумулатори в Съмърсет, за което се чака да получи финансиране от стотици милиони паунди, написа BBC. Освен това Stellantis ще стартира производството на електрически ванове в завода си в Елсмиър Порт; Nissan уголемява производството на електрически коли в завода си в Съндърланд, а сътрудникът му Envision AESC построява гигафабрика наоколо. Ford пък влага обилни средства в завода си в Хейлууд, с цел да го приготви за произвеждане на електрически мотори.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР