BMW Group планира да разшири завода си за производство на

...
BMW Group планира да разшири завода си за производство на
Коментари Харесай

BMW разширява фабриката си за батерии в Лайпциг

BMW Group възнамерява да разшири завода си за произвеждане на акумулатори в Лайпциг, оповестява профилираният уебсайт ESGnews.bg. Допълнителното уголемение върху 12 хектара ще включва най-модерният цех за елементи за пето потомство акумулатори за високо напрежение, дружно с съвременна офис постройка.

И двата плана на немската автомобилна компания са планувани за довеждане докрай доникъде на 2024 година за усилване на уговорката на групата за нововъведения и резистентност.
Новото произвеждане
В началната фаза на строителството ще бъдат построени складова база, двуетажна офис постройка и товарен тунел с обща повърхност от 38 000 м2. Планирана е втора фаза на строителството, която ще докара общата инвестиция до 100 милиона евро. След като всички строителни работи бъдат приключени, новите здания в Supply Center North ще предложат благоприятни условия за работа на почти 500 души.

BMW Group възнамерява да се включи съществено в пазара на електрическите коли, а фабриката за акумулатори в Лайпциг е с максимален индустриален потенциал за компанията. Всяка трета батерия се създава в немския град.

Амбициите на BMW са още по-големи и немският производител желае до 2026 година всяка трета кола, която продаде, да е електрическа. Това включва модели като BMW iX1, BMW i5 и BMW iX, както и оповестения MINI Countryman, който ще има дизелова и електрическа версия.
Зелена идея
Новият логистичен център е плануван с концепцията да бъде резистентен и в естетика с околната среда – оттатък наложителните регулации. Сградата няма да получава силата си от изкопаеми горива, а от фотоволтаични кафези на покрива. Те би трябвало да генерират близо 300 киловатчаса в пиково произвеждане.

Отоплението ще се генерира от термопомпа, а офисната постройка ще има зелен покрив. Зеленината и дърветата с планувано разположение би трябвало да оказват помощ за контролиране на температурите през горещите дни.

В покрайнините на градежа BMW възнамерява да засади 5 700 нови храста и дървета. Това ще направи оборудването част от зеления кръг на Лайпциг.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР