Блумбърг публикува данни от анкета сред водещи икономисти, съгласно които

...
Блумбърг публикува данни от анкета сред водещи икономисти, съгласно които
Коментари Харесай

„Блумбърг”: Руската икономика рухва при цена на барел петрол от 22.5 долара

„ Блумбърг ” разгласява данни от анкета измежду водещи икономисти, според които съветската стопанска система ще преживее колапс при намаление на цената на барел нефт до 22.5 $, а при цена от 30 $ за барел и надолу рейтингът на Владимир Путин ще стартира стремглаво да понижава. Експертите считат, че руснаците са измежду най-търпеливите народи в света във връзка с своите стопански проблеми. По създание високият рейтинг на съветския държавен глава не е обвързван с стопански напредък и триумфи, а от политически стъпки като да вземем за пример присъединението на Крим.

Няма по какъв начин обаче задълбочаване на икономическите компликации да не повлияе на отношението на хората в Русия към ръководещите в Кремъл. В анкетата се разясняват и вероятните ограничения на съветската Централна банка при положение, че цените на петрола продължат под 40 $ за барел.

На първо място, ще стартира масирана поддръжка на съветската рубла с пари от запаса на страната, на второ място ще се вдигне главния лихвен % и на трето място- ще се вкарат ограничения за ограничение на придвижването на капитали. Възможно е да се стигне и до въвеждане на държавно ръководство на банковата система и оповестяване на корпоративни банкрути.

Експертите са на мнение, че сега слабата рубла е преференциална за ръководещите в Русия, защото компенсира бюджетните загуби от ниските цени на петрола. не по този начин обаче стои въпросът със фамилните бюджети на хората в страната, които към този момент започнаха да изтъняват и да ги карат да се отхвърлят от разноски като летни почивки, придобиване на коли, жилища и техника./БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР