Bloomberg публикува информация за нов стартъп на Google за разработване

...
Bloomberg публикува информация за нов стартъп на Google за разработване
Коментари Харесай

Arcade: тайният проект на Google, свързан с разработването на социални игри

Bloomberg разгласява информация за нов стартъп на Гугъл за създаване на обществени игри.
Проектът се назовава Arcade , а по-подробната информация за него се пази в дълбока загадка. Но интернет колосът удостовери съществуването на плана. Гугъл единствено сподели, че планът има за цел основаването на „мобилни игри за приятелите“, само че към този момент е на прекомерно ранен стадий от развиването си.

Според Bloomberg, новият план на Гугъл няма да има нищо общо с нито една от в този момент съществуващите обществени мрежи. Потребителите ще се записват посредством номера на своя телефон. Гугъл е на мнение, че при задоволително огромно развиване, тези игри стартират да наподобяват на обществени мрежи. Ето за какво, не е нужна интеграция с Фейсбук и Google+.

Arcade е основана във вътрешния развъдник Гугъл Area 120, в който чиновниците на Гугъл законно имат право да изразходват 20% от работното си време за лични планове.

Проектът се управлява от 21 годишният програмист вундеркинд Майкъл Саймън. Саймън наскоро мина от Фейсбук в Alphabet. Той индиректно удостовери работата върху този план, като сподели, че Bloomberg е „извадил котката от чувала“.

Съобщава се още, че планът Arcade ще показа първата си игра това лято.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР