Блокът на "ТЕЦ Марица - изток 2" няма да може

...
Блокът на "ТЕЦ Марица - изток 2" няма да може
Коментари Харесай

Блокът на Марица-изток 2 няма да работи на въглища дълго след пожара, твърди експерт

Блокът на "ТЕЦ Марица - изток 2 " няма да може да работи на въглища дълго време след пожара, изясни енергийният специалист Еленко Божков пред Българска национална телевизия.

Пожар избухна към 10 часа тази заран в Топлоелектрическа централа "Марица изток 2 ". Той бе локализиран и не може да се трансферира върху други уреди. Огънят е горящ ненадейно от гума на абсорбера на сероочистващата апаратура на блок 8. Коминът на оборудването, висок 135 метра, се е срутил.

"Осми блок, където се развихри огнената буря, няма да може да работи на въглища, тъй като няма по какъв начин да има сероочисване ", изясни Божков.

Според специалиста Иван Хиновски, останалите блокове в "ТЕЦ Марица - изток 2 " обаче са в разполагаемост, тъй че няма никаква опасност за доставките на сила.

Предстои оглед от способените институции и оценка на нанесените по време на пожара вреди. Застрахователната компания, в която е застрахована Топлоелектрическа централа "Марица-изток 2 ", към този момент е осведомена.

Изпълнителният шеф на централата инж. Живко Динчев изясни по-рано през девя, че два от блоковете на ТЕЦ-а – седми и осми – са в планов ремонт. Предстои седми блок да бъде пуснат в употреба идващия месец, а осми блок – в края на м. август. Останалите блокове работят обикновено.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР