Близо три години една обикновена гара в Ширатаки - квартал

...
Близо три години една обикновена гара в Ширатаки - квартал
Коментари Харесай

Япония поддържала жп гара само заради едно дете

Близо три години една елементарна гара в Ширатаки - квартал с едвам 36 поданици в Хокайдо, Япония – съществувала, с цел да разреши на малко момиче на име Кана Харада да върви постоянно на учебно заведение.

Звучи като филм на Хаяо Миядзаки. Но в действителност е напълно същинска история. 

Всеки ден в 07:04 ч Кана хващала трен до най-близката до дома си гимназия. С него пътувала 35 минути.

Първоначално компанията, поддържаща гарата, обмисляла да я затвори, защото след 2012 година тя била съвсем неизползвана. След като изследва обстановката и научава за Кана обаче, Japan Railways взема решение да я резервира до нейното дипломиране.

Влакът правил няколко курса – един рано заран, с цел да откара Кана на учебно заведение – и един следобяд (в 17:08 ч), с цел да върне момичето и вероятно - шепа други пътници. Дори снегът се разчиствал от релсите всяка зима. А когато Кана излизала почивка, влакът просто подминавал гарата.

Чак на 25 март 2016 година – откакто момичето приключва учебно заведение – Japan Railways взема решение да я затвори.

„ Качвах се и слизах от влака през последните 3 години – одобрявах съществуването на гарата за даденост “, разяснява Харада пред Ройтерс.

Гарата е построена от локалните поданици на квартала през 1955 година, с цел да могат да употребяват жп превоза да водят децата си на учебно заведение. 

Историята с поддържането на гарата единствено поради един човек взриви обществените мрежи преди време, като ни напомни, че има и такива страни по света, в които ничии потребности не са прекомерно дребни, с цел да бъдат подценявани. Независимо от цената.

Източник: Daily Mail

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР