Близо сме до прототип на ваксината. Остава по-техническата част да

...
Близо сме до прототип на ваксината. Остава по-техническата част да
Коментари Харесай

Имунолог: Истерията около коронавируса беше прекалена, ваксината не трябва да е за масова употреба

Близо сме до първообраз на имунизацията. Остава по-техническата част да се направи самата структура. Атакува клетките, които са инфектирани с този вирус. Той минава доста бързо от клетка в клетка. Антителата могат да го обезвредят. Това сподели имунологът доцент Андрей Чорбанов по ТВ7/8.
В международен проект може да се направи доста бързо- Тестовете са тези, които ще пакажат дали тя е вярната ваксина. Трябва да се потвърди, че тя не е нездравословна и че е ефикасна. Борбата сред тези два параметъра е доста сериозна. Новите ваксини се вършат по неестествен път, те са безвредни, само че страдат от липса на успеваемост. Тестовете не престават години.

Теоретично е допустимо вирусът да изчезне. Истината е, че нервността беше прекомерно огромна. Ваксина би трябвало да има и тя би трябвало да е профилирана към хората в риска. Те са дребен % по отношение на общото население на света. Няма смисъл да се употребяват в целя свят. Трябва да се направи терапия за рисковите групи, а те са разнообразни. Не са дребните деца, бременните и кърмачките, а възрастните хора, тези със съществени болести и хората със затлъстяване. Затова в Съединени американски щати има толкоз тежки случаи. Много хора биха реагирали, че надали не това е някаква дискриминация. Но не е. Такъв вирус демонстрира слабостите на нашето общество като цяло. Хората би трябвало да мислят сами за своето здраве. Обществото реагира неадекватно-младите се уплашиха, а възрастните не. Те и не четат в интернет и реагира по най-безстрашна форма и си пазариха по през целия ден. Любимият ми шведски модел се изложи на тази скица. Те не съумяха да удържат домовете за възрастни от визити.

Държавата пробва да прави дейни ограничения, само че до каква степен са ефикасни може да се спори. Лична хигиена е наложителна. Хората в самолетите не се заразяват. Това е доста безвредно място поради филтрите. 95 % от функционалностите на страните бяха психически. Вирусът е незнаен. Той ще се окаже, че поразяването на хора от развитите страни направи забележима тази пандемия. В Африка има доста по-тежки болести, само че на нашето общество не му пука за хората там. Държавите сложиха карантина с малко инфектирани хора.

Сега са хиляди, само че държавните управления схванаха, че по този метод не може да се ограничи болестта. Огромен брой хора въобще не развиват антитела, даже в случай че се срещнат с вируса. Много е значимо къде и какво се чете. Наличието на антитела може да е поради среща с коронавируси, с които се срещаме всяка зима.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР