Близо половината българи - 46%, ще гледат предстоящото световно първенство

...
Близо половината българи - 46%, ще гледат предстоящото световно първенство
Коментари Харесай

Българите симпатизират на Германия, Испания и Англия на световното по футбол

Близо половината българи - 46%, ще гледат идното международно състезание по футбол. Почти толкоз - 47%, споделят, че няма да го наблюдават. 80% от гледащите ще са мъже, а дамите ще са единствено 16%. Това демонстрират данни от постоянното представително изследване на изследователския център “Тренд” по поръчка на вестник “24 часа” за настройките на българите към идното международно състезание по футбол.
15% от пълнолетните българи заявяват, че ще гледат съвсем всички мачове от международното, 20% - че ще наблюдават множеството мачове, а други 15% декларират, че ще гледат едвам няколко мача от шампионата.
Българите ще поддържат в по-голяма степен футболните тимове от европейските страни - Германия (12%), Испания (11%), Англия (9%). Едва на четвърто място е тим от Южна Америка - Бразилия с 6%. Домакините на международното - Русия, ще бъдат подкрепяни от 5% от българите. Половината от българите не знаят или не могат да преценяват кого биха подкрепяли, демонстрират данните
На въпрос кой съгласно тях ще завоюва международното състезание по футбол тази година, се възпроизвеждат сходни данни като тези за поддръжката. 12% считат, че Германия ще завоюва, 8% считат, че това ще е Испания, други 8% - Англия и Бразилия.
Два пъти повече от българите (37%) са на мнение, че тимовете от Европа са по-добри по футбол от тези от Южна Америка (16%). Българите избират в най-голяма степен да гледат мачовете от международното състезание у дома с другари (16%) и със фамилията (13%).
Bсеки десети избира да гледа мачовете в “заведение с приятели”. Заведението е избор в по-голяма степен на най-младите (18-29 г.), което е обяснимо - представителите на тази група са хора с по-малко фамилни отговорности и по-динамичен метод на живот. 7% от интервюираните пък декларират, че ще наблюдават мачовете от международното сами от у дома.
Проучването на “Тренд” е извършено сред 2 и 10 май 2018 година. Интервюирани са по метода “лице в лице” 1009 пълнолетни български жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР