Близо половин милион лица, автомобили и помещения са били проверени

...
Близо половин милион лица, автомобили и помещения са били проверени
Коментари Харесай

Европол задържа 148 души при 4-дневна операция за борба с престъпността

Близо половин милион лица, коли и пространства са били тествани предходната седмица по време на интернационална полицейска интервенция, координирана от Европол и Европейската мултидисциплинарна платформа против престъпни закани /EMPACT/ в границите на битката с престъпността, произхождаща от Западните Балкани, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

В четиридневната интервенция 8300 служители на реда от 28 страни, от Фронтекс и Интерпол са работили в централата на Европол в Хага против противозаконната търговия с огнестрелно оръжие и опиати, незаконната миграция и подправянето на документи, заяви Европол.

Подготвителната фаза за интервенцията е почнала при започване на годината с замяна на информация за хора, телефонни номера и документи сред всички сътрудници, арестувани са 32 обвинени, хванати са 102 броя огнестрелно оръжие и са обискирани 60 обекта.

Резултатите, реализирани от 5 до 9 септември, са 148 задържани, хванати 159 броя огнестрелно и друго оръжие и експлозиви, 286 кг опиати, открити 22 злоупотреби с визи, 40 подправени документа, 612 незаконни прекосявания на граници.

В интервенцията, при която са тествани общо 482 014 лица, коли, обекти и колета, са взели участие всички страни от Западните Балкани дружно с 20 страни членки на Европол, Швейцария, Съединени американски щати, Интерпол и Фронтекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР