Близо половин година след наводнението в Трилистник нито една институция

...
Близо половин година след наводнението в Трилистник нито една институция
Коментари Харесай

6 месеца след наводнението в Трилистник: Институциите бездействат за почистване на коритото на р. Стряма

Близо половин година след наводнението в Трилистник нито една институция не подхваща действителни дейности за разчистване на коритото на река Стряма. За това сигнализира кметът на пловдивското село Трилистник Мирчо Петров. Именно наносите в реката и скъсана дига станаха причина за водното злополучие в селото, при което бяха залети 120 къщи.

Непочистеното корито на река Стряма в сектор от 15 километра е действителна опасност за селото при значителни превалявания и предстоящите високи води напролет.

" Няма институция в страната, до която не съм писал. " Басейнова дирекция ", " Напоителни системи ", регионален шеф, Министерство на околната среда и водите. На книга дават обещание, на документи дават обещание, само че действително не се случва ", споделя Мирчо Петров кмет на село Трилистник.

Дигите, които лимитират реката да не прелее, не са възобновени изцяло, а растителността вътре е като гора.

На това място преди селото ясно се вижда, че коритото не е чистено от години.

120 са потърпевшите от наводнението къщи в село Трилистник. Досега помощта, която са получили хората, е минимална.

" 375 лв.. Това е помощта от страната. Да и 500 лв. от общината. Ние имаме вреди несъмнено към 30 хиляди лв. на къщата ", споделя Николай Енев.

Според кмета на селото страната финансира довършването на канализацията и е възстановила средствата за ремонта ѝ. Допълнителни пари за потърпевшите фамилии обаче евентуално няма да има.

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР