Близо пет часа продължава срещата между премиера Николай Денков, министри

...
Близо пет часа продължава срещата между премиера Николай Денков, министри
Коментари Харесай

Пети час власт и енергетици преговарят, разписаха общ документ в осем точки

Близо пет часа продължава срещата сред премиера Николай Денков, министри от държавното управление и депутати от парламентарните партии с протестиращите миньори и енергетици. 

По неофициална информация диалозите са минали в работен формат и даже е завършен план на общ документ в осем точки. Той беше оповестен във фейсбук профила на депутата от " Възражане " Искра Михайлова, която по-рано пусна и живо лъчение от другояче закритата среща. 

По информация на БНР е образувана работна група, която да търси решение на поставените от протестиращите проблеми. Те упорстват България да изтегли проектите за обективен преход за Стара Загора, Перник и Кюстендил от Европейската комисия и да ги предоговори.

Днешното съвещанието на Министерския съвет, в началото планувано за 17 часа, беше пренасрочено за час по-късно - с цел да може диалозите да продължат.

От всички политически сили само Българска социалистическа партия отхвърли да взе участие в тях. Според социалистите срещата е фарс и единственото работещо решение би било България да изтегли от Брюксел проектите за въглищните централи и да изиска пролонгация от месец за " спокойни диалози ".

Очаквайте детайлности!
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР