Близо година след като премахнаха тримесечните психотестове за шофьорите в

...
Близо година след като премахнаха тримесечните психотестове за шофьорите в
Коментари Харесай

Нужни ли са психотестовете за шофьорите от /гр/ адския транспорт в София

Близо година откакто отстраниха тримесечните психотестове за водачите в градския превоз и той към този момент хептен замязя на пъклен превоз. Пиша това като постоянен ползвател на тази услуга, най-вече на метрото, където е много цивилизовано и културно. Но от време на време се се постанова и се качвам и в рейсове, трамваи и тролеи. Днес станах очевидец в една от колите по линия 213 по какъв начин един лидер единствено дето не изпонатръшка пасажерите си по системата на каране „ газ-спирачка ”.

Една жена се опита да му направи забележка да кара по-кротко и извади телефон да го снима, когато спря на идната спирка, при което лидерът разгневен скочи, излезе от кабинета и мазета от ръцете телефона й с гневните реплики: „ Няма да ме снимаш, ей ”!

Никой не се престраши да му влезе в агресивно-просташкият звук и да отбрани пътничката,

макар че тя имаше право да си снима в публичната кола.

Друг път съм виждала други водачи, пренасящи десетки жители, да пушат като комини в кабините си и да слушат музика на макс. Или съзнателно да не отварят първите порти и пасажерите от предните седалки да тичат бутайки се до идващите, с цел да могат да слязат в точния момент и да не изнервят водача още повече, до момента в който той безспирно си приказва по мобилния телефон и така нататък и тъй наречените



Не разбирам обаче за какво ние, които устояваме и тях и началниците им от общинската компания, би трябвало да се съобразяваме за всичко и постоянно с тях и да ги пазим като рохки яйца!

Толкова ли няма водачи в страната към този момент? Странна работа, тъй като и месечните им хонорари никак не са зле като за стандартите в България.

Разбирам, че това е една много изхабяваща специалност, за която неотдавна четох, че при упражняването й се напрягат и вземат участие всички сетива. Ама не ни возят гратис, че да се държат с нас като с бездушни предмети, които би трябвало да превозят от точка А до точка Б.

И всичко това като похлупак на останалите проблеми в градския превоз, за които нееднократно сме писали и коментирали. От началото на т.г. царува шаш и суматоха измежду жителите от кое място и какви билети да си купуват. То и преди този момент нямаше кой знае какви обезпечени благоприятни условия по тази причина, тъй като на множеството спирки няма от кое място да си купиш билет, а контролите те обграждаха още преди да си стигнал до водача, с цел да си осигуриш шанса да си „ постоянен ” пасажер. Ако и той имаше билети, де. Тази блъсканица продължава до момента, а ето какво

разяснява по тематиката наскоро и общинският консултант от Демократична България в СОС Симеон Ставрев:

„ Войната в София сред Метрополитен и ЦГМ за милионите доходи на година от градския превоз докара до парадокса да има цели ДВЕ каси на метростанцията на Софийския университет.

ЦГМ и Метрополитен очевидно нямат проблем да разхищават нашите пари за строителство на нова каса, откакто към този момент има построена една такава още при строителството на метростанцията.

Обяснение на софиянци би трябвало да дадат Димитър Дилчев - шеф на ЦГМ и Стоян Братоев - на Метрополитен, тъй като всички ние плащаме стотици хиляди месечно на компанията реализатор на новата билет система, само че за сметка на това към момента работи и остарялата, тази на метрото, за която също се заплаща от бюджета на София.

И до момента в който софиянци се чудим за какво двете общински сдружения употребяват и заплащат за две разнообразни билет системи и строителство на нови каси при съществуването на остарели такива, то представете си по какъв начин един чужденец може да се ориентира в този безпорядък и да се качи в градския превоз на София. ”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР