Близо една седма от населението на София активно се интересува

...
Близо една седма от населението на София активно се интересува
Коментари Харесай

1/4 от покупките на имоти в София са с цел инвестиция

Близо една седма от популацията на София интензивно се интересува от имотния пазар. 7,8% от хората имат намерение да се включат в него до две години.

Една четвърт от покупките на пазара ще се осъществят за инвестиция , демонстрира изследване на организацията Antre, извършено измежду 1625 консуматори.

Този факт би трябвало да докара и до вероятно повишение на броя на предлаганите парцели чартърен в бъдеще. 44% от вложителите търсят двустаен апартамент в регионите „ Младост “, „ Изток “, „ Лозенец “, „ Витоша “ и Център. Същевременно една пета от потребителите осъществили инвестиция, биха желали да излязат от вложението си след първата година.

Проучването сочи още, че 40% от потребителите с интерес към имотния пазар изчакват подобаващ миг за включване в него. Една от главните аргументи е разминаването в упованията по отношение на ценовите нива. Това личи от бюджетите на дейните купувачи по отношение на този на изчакващите. Първата група е подготвена да отдели с към 20 хиляди евро повече спрямо втората, като диапазоните варират надлежно от 50 хиляди до 110 хиляди евро и от 30 хиляди до 90 хил.евро. При купувачите на жилище за персонално прилагане най-атрактивни са кварталите „ Гео Милев “, „ Младост “, „ Изток “, „ Гоце Делчев “ и „ Дианабад ".

През идващите години се чака активизиране на продавачите от вторичния пазар най-много с парцели в кварталите „ Дружба “, „ Младост “ и централните региони на София.

За пазара на наеми се чака задържане на наемните равнища от порядъка на 300-400 евро за жилища до 80 кв.м.

Прогнозите са динамичността на пазара да се резервира най-малко до 2020 година като даже реализира растеж с към 15%, ако се резервира наклонността за растеж на популацията, спад на безработицата, растеж на заетостта и задържане на лихвените равнища по заемите, демонстрират данните.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР