Близо две трети от всички украински деца са избягали от

...
Близо две трети от всички украински деца са избягали от
Коментари Харесай

2/3 от украинските деца са напуснали домовете си от началото на войната, сочат данните на ООН

Близо две трети от всички украински деца са избягали от домовете си през шестте седмици след нахлуването на Русия , оповестява Би Би Си. Това бе оповестено от организацията на Организация на обединените нации за деца УНИЦЕФ.

Организация на обединените нации също удостовери гибелта на 142 младежи, макар че те предизвестиха, че действителният брой съвсем несъмнено е доста по-висок.

Мануел Фонтейн, шеф на стратегиите за незабавни случаи на УНИЦЕФ, който преди малко се завърна от Украйна, съобщи, че разселването на 4,8 милиона от 7,5 милиона деца в Украйна за толкоз малко време е нещо, което не е виждал да се случва толкоз бързо за 31 години филантропична активност.

" От 3,2 милиона деца, за които се счита, че са останали в домовете си, съвсем половината може да са изложени на риск да нямат задоволително храна ", сподели Фонтейн пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Той предизвести, че обстановката евентуално е по-лоша в градове като Мариупол и Херсон, където няма водоснабдяване и канализация, а доставката на храна и медикаменти е била нарушена.

Междувременно посланикът на Украйна в Организация на обединените нации Сергей Кислиця съобщи, че Русия е извела повече от 121 000 деца от Украйна и съгласно известията е изготвила законопроект за опростяване и ускорение на процедурите за осиновяване.

Фонтейн сподели, че до момента " няма доказателства " за сходни обвинявания, само че УНИЦЕФ ще проверява въпроса.
 Отварят девет коридора за евакуация в Украйна
Отварят девет коридора за евакуация в Украйна

Пет от тях ще са в Луганска област
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР