Близо две трети от американските евреи се чувстват по-малко сигурни

...
Близо две трети от американските евреи се чувстват по-малко сигурни
Коментари Харесай

Антисемитизмът и страховете за безопасност нарастват сред американските евреи, установява проучване

Близо две трети от американските евреи се усещат по-малко сигурни в Съединените щати, в сравнение с преди година, съгласно ново национално изследване.

Американският еврейски комитет (AJC), видна застъпническа организация, организира изследването тъкмо когато войната на Израел против Газа стартира на 7 октомври. Броят на американските евреи, които споделят, че се усещат по-малко сигурни в Съединени американски щати, скочи с 22 % от предходната година изследване.

„ Тазгодишното изследване ни демонстрира доста ясно, че антисемитизмът, който в действителност беше просто тленен пламък, в този момент, изключително след 7 октомври, е пожар с пет паники “, сподели Тед Дойч, основен изпълнителен шеф на AJC, пред организация Асошиейтед прес.

Проучването, оповестено във вторник, откри, че една четвърт от американските евреи са споделили, че са били обект на антисемитизъм през последната година. Почти половината от американските евреи, дали отговор на изследването, споделиха, че са трансформирали държанието си през миналата година, с цел да из...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР