Близо две години борецът срещу монополите Николай Димитров буквално е

...
Близо две години борецът срещу монополите Николай Димитров буквално е
Коментари Харесай

Помните ли Веселина, която завлече Николай Димитров с пари? Все още няма образувано дело, вижте причината

Близо две години борецът против монополите Николай Димитров безусловно е подложен на подигравка от Бургаската районна прокуратура и не може да си върне откраднатото от неточна служителка. За това алармира самият той пред Burgas24.bg. За случая със завлечените пари съобщихме само ние преди тъкмо една година.
Припомняме, че при започване на 2017-а година ръководителят на Асоциацията на дребния и междинен бизнес в Бургас разгласи пред нашата медия, че Веселина Георгиева Тя има съществени проблеми с алкохола и е остаряла познайница на полицията. В интервала от 5 до 10 май 2016 година дамата пособия в офиса на Николай Димитров, сключвайки полици, съставяйки доклади и предаване на събраните суми.
"За този интервал тя ме завлече със сумата от 2460 лв., за което има заведено полицейско разследване. В полицията тя си призна, че е откраднала 800 лв. от подписаните полици - в това число и 300 лв., които й бях дал за моята персонална лавица ", описа още тогава предприемачът. За да няма проблем със застрахователните компании и клиентите, Димитров е бил заставен да възвърне сумите за полиците от личния си джоб.
Година и осем месеца по-късно предприемачът не може да си възвърне откраднатото поради административни пречки, граничещи с парадокса.
"Разследващият служител на реда си свърши съвършено работата, с мое подпомагане събра всички доказателства, в това число назначена от прокурора финансово-икономическа експертиза, доказваща, че полиците са подписани в съответния интервал, само че сумите не са импортирани на деня. Парите са преведени от мен след това, след декларираната кражба. Сред доказателствата има записи по какъв начин връщам пари за личната си лавица, както и самопризнанията на самата Веселина. Въпреки това, прокуратурата отхвърля да образува дело без да се дават оригинали от самите полици, които дефакто са при клиентите. Не единствено съгласно мен, само че и съгласно водещи адвокати, това е неуместно ", безапелационен е Николай Димитров.
"Водил съм сходни каузи в Софийски градски съд и във Върховния съд, където са постановени две неоправдателни присъди по сходни проблеми с доста огромен брокер. Недоумение буди за какво тъкмо Бургаската районна прокуратура отхвърля да образува дело за тази кражба ", пита борецът против монополите Николай Димитров.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР