Близо до една от газовите станции на територията, завзета от

...
Близо до една от газовите станции на територията, завзета от
Коментари Харесай

В Луганск обявиха доказателства, че Украйна е планирала използването на химическо оръжие

Близо до една от газовите станции на територията, завзета от сепаратистите от самопровъзгласилата се Луганска национална република (ЛНР), са били открити заровени рискови химически субстанции , сложени там " от управляващите в Киев ", е декларирала Анна Сорока, началник на Специалната комисия за вписване на " закононарушенията на военно-политическото управление на Украйна ", първи заместник-министър на външните работи на така наречен ЛНР, представена от РИА Новости. За тази информация няма без значение удостоверение.

Според нея управляващите в Луганск са получили удостоверение, че през " всички тези осем години " Украйна, " безусловно нарушавайки нормите на интернационалното право ", е " възнамерявала потреблението на химическо оръжие . "

" Намерихме, евентуално, заровени рискови химически субстанции наоколо до река Северски Донец покрай газова станция ", сподели Сорока пред кореспонденти.
 Полша: Използването на химически оръжия от Путин би дало зелена светлина на НАТО
Полша: Използването на химически оръжия от Путин би дало зелена светлина на НАТО

Заплахата ще надвисне освен над Европа, само че и над целия свят

Според нея завладяването на обитаеми места от сепаратистите от Луганск, което тя дефинира като " освобождение ", " които са били под окупацията на Украйна ", дава опция да се получи удостоверение на към този момент наличната информация за " военните закононарушения на Киев, както и да се получи нова информация . "

През последните седмици обстановката в Донбас ескалира : Киев концентрира по-голямата част от армията си на линията на прикосновение и постоянно стартира да обстрелва сепаратистките райони,които отговаряха на обстрела, като и двете страни се упрекваха в потреблението на неразрешено от подписаните съглашения оръжие. Поради " опасността от украинска инвазия ", сепаратистите от Донбас започнаха евакуация на дами, деца и възрастни хора към Русия . Обявена бе обща готовност в самопровъзгласилите се " републики ". На 19 февруари водачите на Донецк и Луганск се обърнаха към Русия с молба да признае тяхната самостоятелност . На 21 февруари съветският президент Владимир Путин подписа укази за признание на т. нар Донецка и Луганска национални републики .

Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. Президентът Владимир Путин дефинира задачата на нашествието като " отбрана на хората, които са били подложени на тормоз и геноцид от режима в Киев в продължение на осем години ". За това, съгласно него, би трябвало да се извърши " демилитаризация и денацификация на Украйна " . Според Министерството на защитата на Руската федерация въоръжените сили нанасят удари единствено по военната инфраструктура и украинските войски. С поддръжката на съветските въоръжени сили групировките на самопровъзгласилите се ДНР и ЛНР развиват атака, само че съветските управляващи настояват, че не възнамеряват окупация на Украйна.

Междувременно се водят тежки боеве в град Мариупол, като тази заран украинските управляващи оповестиха, че съветските сили са обстрелвали учебно заведение, което се употребява като леговище. Училището се намира в квартал " Левия бряг ", за който информацията беше, че към този момент е високомерен от съветските сили.

Едно от главните събития във войната тази седмица беше обстрелът и фактическото разрушение на постройката на Драматичния спектакъл в Мариупол , където се криеха стотици цивилни. Украйна упрекна Русия за това, а съветските военни обявиха, че става дума за провокация от страна на батальона " Азов ", чиито бойци са взривили бомбардираната от тях постройка.
 Неприемливо в 21-ви век: Организация на обединените нации за съветската блокада на Мариупол, Харков и Суми
Неприемливо в 21-ви век: Организация на обединените нации за съветската блокада на Мариупол, Харков и Суми

Помощта е доста значима освен във физически, само че и в психически проект

Информацията за офанзивата от през вчерашния ден не участва в утринните сводки нито на украинските, нито на съветските военни , а западните организации акцентират категорично, че данните не могат да бъдат доказани. Властите на самопровъзгласилата се република в Донецк оповестиха за 550 евакуирани през вчерашния ден.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР