Близо денонощие продължава блокадата на медицинските сестри. Те обявиха гражданско

...
Близо денонощие продължава блокадата на медицинските сестри. Те обявиха гражданско
Коментари Харесай

Антон Койчев: Подкрепям медицинските сестри, но мисля, че е сценарий

Близо денонощие продължава блокадата на медицинските сестри. Те оповестиха гражданско непокорство и се затвориха в постройката на някогашния партиен дом.

Всичко стартира в сряда следобяд, когато след края на съвещанието на здравната комисия, медицинските експерти отхвърлиха да изоставен.

Една от протестиращите – Бойка Анастасова, излезе на перваза на един от прозорците в Народното събрание, защото по нейни думи е имало принуждение от страна на чиновниците на НСО към петте дами вътре.

„ Ситуацията е неприятна. Става дума за няколко десетки индивида, които имат обективни претенции, само че пътят и методът, по който желаят да ги реализиран, подухва избран вид различен вид мисли. Съдейки политическата конюнктура – не съм надалеч от мисълта, че става въпрос за сюжет, който има доста по-далечни политически цели. Основната цел е една и това държавното управление на ГЕРБ “, сподели общинският консултант от Съюз на демократичните сили доктор Антон Койчев в предаването „ Денят ON AIR “.

По думите му създателите, изпълнителите, желанията на това са ясни от много време, колкото и да се пробват да ги прикриват.
„ Просто се сменят тактическите ходове. Има доста структурни проблеми в здравната система, проблеми от най-различен темперамент, само че това не е методът, по който би трябвало да се решат. Аз персонално съм съпричастен с настояванията на медицинските сестри, защото аз работя с тях, ние сме екип, дружно се борим за човешкия живот, само че доста значимо конкретизиране желая да направя – не утвърждавам метода, по който се случва„, сподели още той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Антон Койчев уточни, че не поддържа преекспонирането на избраните вид претенции, както и наличието на политически лица, които се явяват бранители на идеята, визирайки Мая Манолова.

„ Искам да ги помоля да не стават оръдие на операции и да не влиза в непознати сюжет. Исканията им са извънредно настоящи, средствата, които получават в някои случаи, са много ниски, даже обидно ниски, само че няма смисъл от интервенция на политически лица. Разговорът за излизане от рецесията и дейностите, които би трябвало да се подхващат, са предмет на различен формат. Времевата рамка няма да е в един управнически мандат„, добави той.

Д-р Койчев уточни, че медицинските сестри би трябвало да бъдат изслушвани и това е методът да се решат проблемите. /www.sds.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР