Близо 99% от инвеститорите в програмата Златна виза на Гърция

...
Близо 99% от инвеститорите в програмата Златна виза на Гърция
Коментари Харесай

За 10 години над €5,5 милиарда са се влели в пазара на недвижими имоти с програмата Златна виза“ в Гърция

Близо 99% от вложителите в програмата " Златна виза " на Гърция купуват парцели в страната за да си обезпечат позволение за престояване, по-късно ги отдават чартърен, най-вече дълготрайно.

За последните съвсем 10 години в пазара на недвижими парцели и в стопанската система са влезнали 5,54 милиарда евро. По последните данни от Министерството на миграцията, общият брой на издадените непрекъснати разрешителни за вложители (или такива, които ще бъдат издадени през идващите месеци въз основа на висящи заявления) възлиза на 22 298 броя.
 Дефицит от над 200 000 жилища докара до надценяване на парцелите с 14% в Гърция
Дефицит от над 200 000 жилища докара до надценяване на парцелите с 14% в наша съседка

170 000 парцела се употребяват за краткосрочно наемане

Предполага се, че общата сума е по-висока, тъй като някои от вложители не са се лимитирали да придобият единствено един парцел на стойност 250 000 евро. Според Василис Ливадас от компанията за жилищно строителство Green Properties съобщи, че " доста от нашите клиенти продължиха да купуват и други жилища, за да ди обезпечат висока възвръщаемост и приход ", декларира той.

Само през 2023 година са предоставени 4 231 нови лиценза - с близо 100% повече от този през 2022 година Миналата година са подадени общо 8 351 претенции за инвеститорски лицензи, брой, който надвишава всяка предишна година, равностоен на недвижими парцели покупки на обща стойност над 2 милиарда евро, написа Kathimerini.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР