Близо 95% от учителите си плащат интернета, за да преподават,

...
Близо 95% от учителите си плащат интернета, за да преподават,
Коментари Харесай

Учителите плащат сами интернета, за да преподават

Близо 95% от учителите си заплащат интернета, с цел да преподават, а едвам 1,7% са получили служебни средства за обезпечаване на скъпата услуга. Това излиза наяве от национално изследване на Синдикат "Образование към КТ "Подкрепа " по отношение на готовността на просветителната система за образование онлайн.

Според анкетата 45,9% от учителите нямат преносим компютър, с който да могат да работят в или отвън просветителната институция. Останалите 54,1% са декларирали, че имат служебни преносими компютри разполагаем за работа от разстояние.

Подобно е ситуацията и при учениците - единствено 38% от тях имат преносим компютър за работа, а останалите имат единствено телефон или нямат никаква техническа осигуреност.

Според респондентите 43,3% от учебните заведения имат отлична интернет съгласуваност, а в 52,9% мрежовата осигуреност в просветителните институции е неприятна в множеството класни стаи или напълно отсъства.

Оптимистично звучи фактът, че в 73,8% от учебните заведения има построена електронна платформа за образование, в 14,1% сега се построява и единствено в 12,1% няма такава.

На въпроса: Инструментите и ресурсите на коя от съществуващите електронни платформи подхожда по-добре на Вас и Вашата просветителна институция, 44% от педагозите са избрали Microsoft Teams, 31,4% са показали Гугъл Classroom. 17,4% към момента имитират платформи през Shkolo, Viber, Skype, Zoom или Фейсбук.

Приблизително същото е и съотношението сред персоналните желания на преподавателите - 41% избират Microsoft Teams, 33% - Гугъл Classroom.

От Синдикат "Образование " желаят всички учители да получат служебни преносими компютри. Според тях МОН и обществените сътрудници би трябвало да катализират процеса с изпълването на Национална електронна библиотека на учителите с електронни уроци по всички образователни предмети. Учителите следва да се стимулират и им се заплати да дават електронните си артикули в нея. Необходимо е навреме да се открие нова национална стратегия за длъжностен интернет за учители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР