Близо 92 пожарни, линейки и камиони ще получат три региона

...
Близо 92 пожарни, линейки и камиони ще получат три региона
Коментари Харесай

Газопровод дава пожарни и линейки на общини в Гърция

Близо 92 пожарни, коли за спешна помощ и камиони ще получат три района в Северна Гърция, оповестяват локалните издания. Стойността на дарението е за €9 млн. Инициативата е на консорциума Трансадриатически газопровод (ТАР),който ще построява трасето в Северна Гърция.

От ТАП разкриха, че са отделили близо €32 млн. за обществени и екологични действия в южната ни съседка.

Трансадриатическият газопровод или ТАП се възнамерява да стартира от турско-гръцката граница, да мине през Гърция, Албания до Италия. Той е част от планувания Южен газов кулоар, по който до Европа би трябвало да доближи газ от находището "Шах Дениз 2 ", азербайджанският шелф на Каспийско море.

ТАП е продължение на Южнокавказкия и Трансанадолския газопровод. Трасето минава през Грузия, Турция, Гърция, Албания, като се чака да има разклонения, с изключение на за България, и за Македония, Хърватия, и Босна и Херцеговина.

Сигурни количества газ за ТАП обаче ще има чак след 2020 година, когато ще влезе в употреба находището "Шах Дениз 2 ". Очаква се по-късно в Европа по тръбата да се доставят до 10 милиарда кубически метра синьо гориво годишно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР