Близо 77,5 млн. лв. допълнително са получили работещи в държавните

...
Близо 77,5 млн. лв. допълнително са получили работещи в държавните
Коментари Харесай

Близо 92,6 млн. лв. бонуси изплатени в държавния здравен сектор за половин година

Близо 77,5 млн. лева в допълнение са получили работещи в държавните лечебни заведения през втората половина на 2021 година Това излиза наяве от отговора на здравния министър проф. Асена Сербезова на въпрос от депутата от ГЕРБ/СДС Николина Ангелкова.

Бившата министърка на туризма се интересува изплащани ли са спомагателни хонорари за второто полугодие на 2021 година в Министерство на здравеопазването, като желае информация както за администрацията на ведомството, по този начин и за второстепенните разпоредители с бюджет, държавни предприятия и търговски сдружения с над 50% държавно присъединяване в капитала.

В отговора си министър Сербезова регистрира, че за второто полугодие на 2021 година 28 810 работещи в държавните лечебни заведения са получили общо 77 469 872 лева спомагателни средства.

Бонусите при работещите в Министерство на здравеопазването, както и 95-те второстепенни разпоредители с бюджет, каквито са да вземем за пример центровете за незабавна помощ, центровете по трансфузионна хематология и други, съставляват доста по-малка сума. Те възлизат общо на малко над 15,1 млн. лева за същия интервал от време, като средствата са разпределени сред 12 206 чиновници, сочи справката на проф. Сербезова.

Ангелкова задава същия въпрос и по отношение на януари 2022 година, само че от отговора на здравния министър излиза наяве, че за този месец бонуси не са давани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР