Близо 700 млн. лв. са дълговете на болниците у нас,

...
Близо 700 млн. лв. са дълговете на болниците у нас,
Коментари Харесай

Близо 700 млн. лв. са дълговете на болниците у нас

Близо 700 млн. лева са задълженията на лечебните заведения у нас, просрочените средства са над 160 млн. лева . Това сподели здравният министър Костадин Ангелов, заяви БГНЕС.

На 529.67 млн. лева възлизат задълженията на държавните лечебни заведения, от които просрочени са 129.89 млн. лева При общинските клиники отговорностите са 149.9 млн., като просрочени са 32.32 млн. лева

Пандемията около COVID-19 сложи лечебните заведения пред съществени провокации . Необходимостта от основаване на изолираност и лекуването на пациентите с ковид попречва лекуването на редица хронични болести, поради това приходите през първото шестмесечие са се намалили с 16% в съпоставяне със същия интервал на 2019 година, изясни Ангелов.

В умозаключение той добави, че страната ще подкрепи работата на лечебните заведения с 19 млн. лева за общинските лечебни заведения, които ще се раздадат по методика за неподходящи условия, както и с над 7 млн. лева за инфекциозните отделения на държавните. Дейността на всички клиники ще се подкрепи от 1 август и с увеличението на цените на клиничните пътеки с 10%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР