Близо 70 часа изминаха от изчезването на 12-годишния Александър. Издирването

...
Близо 70 часа изминаха от изчезването на 12-годишния Александър. Издирването
Коментари Харесай

Изминаха близо 70 часа от изчезването на 12-годишния Александър

Близо 70 часа изминаха от изгубването на 12-годишния Александър. Издирването на детето в Перник продължава и през днешния ден. Стотици служители на реда, жандармеристи и доброволци се включиха в акцията. Проверяват се околните водоеми, защото родственици на детето описват, че то намира  водата за успокояваща.

След като в неделя вечер се появи видео, на което се вижда момче, играещо с коте на поляна в града, близки на детето обявиха, че това не е Александър. Това твърди близкият до фамилията Марио Антонов, предава NOVA.

" Категорично това не е Александър. Бащата през вчерашния ден беше разгласил, че детенцето е забелязано. Имайки поради, че той самият към този момент е много прочувствено невменяем, поради създалата се обстановка, считам, че не може да разсъждава трезво. Детенцето не е забелязано на никое място - нито по записи, нито по камери ", изясни той. И добави, че момчето е хиперактивно и може да извърви големи дистанции пешком.

От прокуратурата оповестиха, че към този момент няма данни детето да е станало жертва на закононарушение. Разпитани са всички от близкото му обграждане. Бащата е викан в полицията два пъти.

" Първия път е разпитван директно след формиране на производството. След това се наложи осъществяването на нов, по-подробен разпит. Показанията му в качеството на очевидец не са спорни ", сподели представителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

В полицията са постъпили 39 сигнала, че Александър е забелязан. " Има сигнали от цяла България. Има и такива от хора, които считат, че имат избрани качества. Тези сигнали също се ревизират. Няма значение кой ги подава ", акцентира старши комисар Павел Млеканов от ОДМВР-Перник.

От Планинската избавителна работа ще обиколят и единствения необходен периметър в планината над Профилакториума, където Александър изчезва. Другата част от щаба ще търси детето към водоеми.

" 25 планински спасители тръгваме със седем кучета. Тръгваме в една зона, която е доста малко евентуална, само че е единствената, която не сме обиколили. Преди пет години на Витоша отново дете с аутизъм беше открито живо след три денонощия ", уточни Емил Нешев.

Разследващите допълват, че към този момент Александър не е засечен на нито една видеокамера.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР