Близо 67 300 жилища в Ню Йорк са били свободни

...
Близо 67 300 жилища в Ню Йорк са били свободни
Коментари Харесай

Броят на свободните жилища удари тавана

Близо 67 300 жилища в Ню Йорк са били свободни през юли, сочат данните на StreetEasy. В резултат на свръх предлагането наемните равнища са се намалили с 10%, а обезверените притежатели се пробват да привлекат наематели с нови отстъпки, като да вземем за пример първият месец от престоя да е безвъзмезден.

Най-силно потърпевш от създалата се обстановка е Манхатън. Там освен наемите, само че и продажбите " боксуват ". Цените на жилищата за продажба в цялостен Ню Йорк се сринаха с 20%, а броят на задграничните вложители фрапантно спадна. Последното се отнася освен за Ню Йорк, само че и за задачите Щати. Въпреки пандемията от ковид и отливът на купувачи, Ню Йорк остава един от най-скъпите градове в света за задграничните служащи, а наемните равнища - едни от най-високите за цялата страна. През юли междинният месечен наем беше 3167 USD, което е с 10% по-малко по отношение на юли 2019 година

Основната причина за отлива на наематели е пандемията, която убива стотици хора дневно от началото на април. Независимо от това, че в Ню Йорк сполучливо се борят с вируса, строгите правила за изолираност преустановяват доста от удоволствията присъщи на града. В същото време безработицата регистрира внезапен скок от 20%, а в края на месец май внезапно се усили и престъпността.

Богаташите бяха измежду първите, които избягаха от Ню Йорк. Те си купиха второ жилище и изкупиха парцелите в Кънектикът и Роуд Айлънд още през първите дни на изолираност през март и април. Последваха ги младежите, като студенти, служащи в заведения за хранене, чиновниците на бродуейските театри и тези, които нямаха причина да не престават да заплащат наеми в града.

От 1 март до 1 май Ню Йорк напуснаха близо 420 000 души. За последните месеци цифрата надвишава 1 милион души, което прави 10% от популацията на града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР