Близо 640 млн. лв. ще бъдат разплатени към пътните фирми

...
Близо 640 млн. лв. ще бъдат разплатени към пътните фирми
Коментари Харесай

1,2 млрд. лв. са планирани за текущи ремонти на пътища през тази година

Близо 640 млн. лева ще бъдат разплатени към пътните компании по наддоговорените действия за 2021 година за настоящ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Това заяви вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов по време на днешния парламентарен надзор.

Заместник министър-председателят изясни, че работната група от министерствата на финансите и на районното развиване и благоустройството, в която взе участие и консултант на министър-председателя, прави проверка на дейностите по настоящ ремонт и поддръжка на пътищата за м.г. и проучва всички документи за осъществени действия от пътноподдържащите компании.

Сумата по тези документи, които не пораждат разногласия, ще бъде напълно разплатена. Там, където са осъществявани съществени поправки, би трябвало да се ревизира до каква степен предоставената работа подхожда на изпълнената, тъй като няма конкурсна процедура за достигнатата цена. Проверката на комисията ще продължи три месеца, като е допустимо срокът да бъде продължен, разяснява министър Караджов.

В резултат на работата на комисията до момента, чакам тя да излезе с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР